ΣΕΠΟΛΙΑ
Εκτός λειτουργίας για αρκετές ώρες οι μπάρες σε διάβαση τρένου
Τετάρτη 5 Ιούλη 2023

Εκτός λειτουργίας έμεινε σχεδόν όλη μέρα το Σάββατο το δυτικό προστατευτικό δίφρακτο στη διάβαση των σιδηροδρομικών γραμμών επί της οδού Σεπολίων, γνωστή και ως «οκτώ», μετά από πρόσκρουση διερχόμενου οχήματος.

Ολη τη μέρα τα τρένα διέρχονταν χωρίς να ανεβοκατεβαίνει το προστατευτικό. Διερχόμενοι πεζοί και οχήματα κινούνταν μόνο υπό τις οδηγίες του ενός υπαλλήλου φύλαξης, με μία σφυρίχτρα και ένα σημαιάκι. Συρματόσκοινα κρέμονταν στη μέση του δρόμου, με έναν κώνο να προειδοποιεί για την παρουσία τους.

Η έτσι κι αλλιώς προβληματική και επικίνδυνη κυκλοφορία, στη συγκεκριμένη διάβαση, αυτομάτως μετατράπηκε σε εξαιρετικά επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή.

Τηλεφωνική παρέμβαση για την άμεση επίλυση του προβλήματος πραγματοποίησε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρ. Σταϊκούρα.

Μέλη του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Σεπολίων «Η Αναγέννηση», μετά την αρχική ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι η βλάβη θα διορθωθεί τη Δευτέρα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο σημείο απαιτώντας την άμεση επιδιόρθωση της βλάβης και την επαναφορά της λειτουργίας των δίφρακτων. Κάτι που έγινε όταν συνεργείο του ΟΣΕ αποκατέστησε τη βλάβη, μετά την παρέμβαση.

«Τα πανάρχαια αυτά συστήματα προφανώς και δεν μας αρκούν, αλλά απαιτούμε έστω αυτά να λειτουργούν σωστά!», σημειώνει η «Αναγέννηση» και τονίζει:

«Βλέπουμε με οργή πως στον σιδηρόδρομο έχουν αλλάξει πολύ λίγα, παρά τους δεκάδες νεκρούς των Τεμπών, αλλά εμείς έχουμε ορκιστεί να μην τους ξεχάσουμε ποτέ. Βλέπουμε με φόβο πως στα Σεπόλια τα "παθήματα" δεν έχουν γίνει μαθήματα όσον αφορά την ασφάλεια διέλευσης στις διαβάσεις, αλλά εμείς δεν ξεχνάμε τις γειτόνισσες και τους γείτονες που έχουμε θρηνήσει».

Καταγγέλλει πως «καθημερινά κινδυνεύουμε στις πιο απλές μετακινήσεις μας» και πως «το κόστος των μέτρων ασφαλείας θεωρείται πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή».

Κλείνοντας υπογραμμίζει ότι είναι «τεράστια και αποκλειστική η ευθύνη για όλα αυτά τόσο της κυβέρνησης (υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών) όσο και της δημοτικής αρχής, γιατί τα γνωρίζουν όλα τα ζητήματα αναλυτικά, γιατί τους έχουν επισημανθεί πολλάκις, και παρ' όλα αυτά συνεχίζουν να μη λαμβάνονται επαρκή και ολοκληρωμένα μέτρα!».

Τη Δευτέρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συλλόγου, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το συγκεκριμένο θέμα. Οπως αναφέρθηκε θα συνεχιστούν οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες, προτάσσοντας τα αιτήματα για άμεση αποκατάσταση βλαβών στις διαβάσεις και λήψη όλων των απαραίτητων πρόσθετων μέτρων μέχρι την αποκατάσταση αυτή, προληπτικό τεχνικό έλεγχο στα συστήματα όλων των φυλασσόμενων διαβάσεων εντός αστικού ιστού και προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού, με καθεστώς μόνιμης και σταθερής εργασίας.