ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ / ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των μεταναστών εργατών γης!

Παρέμβαση σε φυτώριο στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία

Παρασκευή 7 Ιούλη 2023

Φωτ. αρχείου
«

Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα μεταναστών εργατών γης σε φυτώριο στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα», απαιτούν το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής.

Σε κοινή τους ανακοίνωση καταγγέλλουν «τη συνήθη και επαναλαμβανόμενη τακτική κάποιων φυτωριούχων στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα, που ενώ χρωστούν δυο και τρεις μήνες δεδουλευμένα σε μετανάστες εργάτες γης, όταν αυτοί "τολμήσουν" να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους, προχωρούν σε τραμπουκισμούς και προπηλακισμούς».

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως το θράσος περισσεύει», συνεχίζουν, «καθώς ο συγκεκριμένος εργοδότης το πήγε ένα βήμα παρακάτω. Σε παρέμβαση που έγινε από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, έριξε το φταίξιμο στους ίδιους τους εργάτες γης, που δεν συνέχισαν να δουλεύουν κι άλλους μήνες απλήρωτοι και όπως είπε τον άφησαν και έφυγαν, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μαζέψει την παραγωγή, συνεχίζοντας τις απειλές και την προσπάθεια τραμπουκισμού».

«Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, είναι η πραγματικότητα που βιώνουν πολλοί μετανάστες εργάτες γης, που σαν σύγχρονοι σκλάβοι δέχονται βρισιές, εξευτελισμούς, ακόμα και σφαίρες από τους σύγχρονους "τσιφλικάδες" εργοδότες», τονίζουν οι συνδικαλιστικοί φορείς και προσθέτουν:

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον ίδιο, αλλά και όσους ακολουθούν τις ίδιες τακτικές, ότι οι μετανάστες εργάτες γης είναι μέλη των συνδικάτων και δεν είναι μόνοι τους. Οι οργανωμένοι εργάτες μέσα από τα σωματεία τους, Ελληνες και μετανάστες ενωμένοι, έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να διεκδικήσουν τα αυτονόητα: Να πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους, να έχουν υγιείς και ασφαλείς χώρους κατοικίας, με μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με σύγχρονες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Η ταξική ενότητα και αλληλεγγύη, ο ανυποχώρητος κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών, μπορούν να γίνουν πανίσχυρη δύναμη ενάντια στη βαρβαρότητα, που κάποιοι προσπαθούν να μας την περάσουν σαν φυσιολογική εξέλιξη».

Το Εργατικό Κέντρο και το Συνδικάτο απαιτούν την άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων και διεκδικούν: