ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις

Οι αγρότες κλείνουν περιοδικά τη γέφυρα του Αξιού

Τετάρτη 10 Απρίλη 2002

Eurokinissi

Αποψη από το μπλόκο του Αξιού
Πιο δυναμική είναι από χτες το πρωί η παρουσία των βαμβακοπαραγωγών της Κεντρικής Μακεδονίας που με νέο πιο ενισχυμένο μπλόκο εγκαταστάθηκαν στη γέφυρα του Αξιού και για πολλές ώρες απέκλεισαν την εθνική Οδό, που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Βέροια και την Εδεσσα.

Το μπλόκο σχημάτισαν οι αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης, που παρέμεναν για τρεις βδομάδες στη γέφυρα του Λουδία, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας και οι συνάδελφοί τους του νομού Πέλλας που είχαν συγκεντρωθεί τις προηγούμενες μέρες στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδεσσας, στη διασταύρωση της Γουμένισσας. Η γέφυρα του Αξιού έμεινε κλειστή από τους αγρότες από το μεσημέρι μέχρι τις 4μ.μ. και από τις 6 μέχρι τις 8μ.μ. ενώ στη συνέχεια οι βαμβακοπαραγωγοί παρέταξαν τα μηχανήματά τους κατά μήκος της εθνικής Οδού αποφασισμένοι να συνεχίσουν σήμερα τον αποκλεισμό του δρόμου.

Τους αγρότες της Κ.Μακεδονίας,που βρίσκονται από χτες στη γέφυρα του Αξιού, επισκέφτηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους. Ζήτησε από την κυβέρνηση να σταματήσει τις συκοφαντίες σε βάρος των αγροτών και να προχωρήσει στην πληρωμή όλης της ποσότητας του βαμβακιού που παραδόθηκε στον ΟΣΔΕ. Οι αγρότες από την πλευρά τους δήλωσαν ότι εκπρόσωποι του υπουργείου Γεωργίας έλεγαν σε παλιότερή τους συνάντηση με βαμβακοπαραγωγούς στη Ν.Χαλκηδόνα ότι θα πληρωθεί όλη η ποσότητα που δηλώθηκε στον ΟΣΔΕ και φυσικά αυτό δεν έχει γίνει. «Συκοφάντης είναι η κυβέρνηση και αρχισυκοφάντης ο πρωθυπουργός», σημείωσε ο Αγγελος Τζέκης.

Επίσης, στη θέση τους παρέμειναν και χτες οι αγρότες του νομού Ημαθίας που λίγο πριν το μεσημέρι έκλεισαν μέχρι τις 7 το απόγευμα το δρόμο Θεσσαλονίκης - Βέροιας στη θέση Κλειδί.