Σιωπή σημαίνει συνενοχή

Παρέμβαση του ΚΚΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τετάρτη 10 Απρίλη 2002

Παίρνοντας το λόγο προ ημερήσιας διάταξης στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Κ. Αλυσσανδράκης ανέφερε τα εξής:

«Θα ήθελα να ενημερώσω το Σώμα ότι η διεθνής διάσκεψη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία στις 5-6 Μάρτη με συμμετοχή 43 αριστερών και άλλων κομμάτων και οργανώσεων από 22 χώρες, υιοθέτησε ψήφισμα το οποίο καταδικάζει την ολομέτωπη επίθεση του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, την παλαιστινιακή αρχή και την παλαιστινιακή ηγεσία. Το ψήφισμα επίσης εκφράζει αλληλεγγύη στις φιλειρηνικές δυνάμεις του Ισραήλ, ενώ καλεί τη Διεθνή Κοινότητα και ιδιαίτερα τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Αραβικό Σύνδεσμο να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ για συμμόρφωση με τα πρόσφατα αλλά και τα παλαιότερα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν το Ισραήλ να προβαίνει σε τέτοιου είδους αγριότητες κατά αμάχων, ακόμα και παιδιών, κάτω από το απαθές βλέμμα των ισχυρών της Γης. Αναρωτιέται κανείς από πού αντλεί το θράσος να ξυλοκοπά Ελληνες βουλευτές, να απαγορεύει την είσοδο σε αντιπροσωπεία της κυπριακής Βουλής, να απαγορεύει ακόμα σε υψηλούς αξιωματούχους της ΕΕ να συναντήσουν τον πρόεδρο Αραφάτ. Αναρωτιέται κανείς γιατί η Ευρωπαϊκή Ενωση δε χρησιμοποιεί τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να σταματήσει την ισραηλινή επιθετικότητα δηλαδή γιατί δεν παίρνει οικονομικά μέτρα, γιατί δε σταματά τις εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ.

Κάτω από αυτές τις τραγικές συνθήκες η μη καταδίκη του Ισραήλ και η σιωπή συνιστούν συνενοχή στο έγκλημα της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού και στη δολοφονία της ειρήνης».