ΠΑΤΡΑ
Πικετοφορία ενάντια στην παρουσία ΝΑΤΟικών πλοίων
Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Στιγμιότυπο από την πικετοφορία
Την παρουσία τριών ΝΑΤΟικών πολεμικών πλοίων στο λιμάνι της πόλης κατήγγειλε η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας, με πικετοφορία που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα από την πλατεία Τριών Συμμάχων. Στον χαιρετισμό του ο Παναγιώτης Μελάς, μέλος της Επιτροπής και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, τόνισε ότι είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες των λαών. Κάλεσε σε πάλη για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, που συνεπάγονται μεγάλους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τη νεολαία του.

Στην κινητοποίηση που ακολούθησε και έφτασε στο λιμάνι, απαιτήθηκε η απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, να ξηλωθούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου από τη χώρα, να μην εγκατασταθούν πυρηνικά ούτε στον Αραξο ούτε πουθενά αλλού, να ματαιωθούν οι αποστολές Ενόπλων Δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων, να τηρηθούν αυστηρά οι αποστάσεις ασφαλείας αποθηκών πυρομαχικών από κατοικημένες περιοχές και όλοι οι κανόνες πυρασφάλειας, καθώς και να δημιουργηθούν πρόσθετες εγκαταστάσεις, που μαζί με τις παλιές να πληρούν όλους τους κανόνες ασφάλειας για τη φύλαξη πυρομαχικών.

Το «παρών» έδωσε αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος στον νομό. Επίσης παρέστησαν αντιπροσωπείες της αγωνιστικής δημοτικής αρχής, Πάτρας, με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, καθώς και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Εξάλλου, αντιπροσωπείες της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας - Δυτικής Αχαΐας και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στη στρατιωτική βάση του Αραξου και του ΚΕΤΧΝ, με αφορμή τα 78 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι. Απαίτησαν να ληφθούν όλα τα μέτρα για την αποφυγή περιστατικών όπως αυτό με τις εκρήξεις πυρομαχικών στον Βόλο, στη Νέα Αγχίαλο, και θυροκόλλησαν σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας - Δυτ. Αχαΐας.