Ο λαός του Εβρου να απομονώσει τους φασίστες

Σοβαρά ερωτήματα και από νέα βίντεο

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Σε περιπολίες για το κυνήγι μεταναστών επιδίδονται τις τελευταίες μέρες ομάδες φασιστοειδών στη Θράκη, που στοχοποιούν τους μετανάστες ως υπεύθυνους για τις φωτιές, για να ξεπλύνουν το αστικό κράτος και την κυβέρνηση, που έχουν αφήσει απροστάτευτο τον λαό απέναντι στις φυσικές καταστροφές.

Η περίπτωση που αποκαλύφθηκε προχθές, με τους τρεις που κρατούσαν παράνομα 13 μετανάστες μέσα σε τρέιλερ, είναι μία εικόνα του ίδιου απεχθούς έργου.

Σε άλλη περίπτωση, μέσα από βίντεο που είναι αναρτημένο στα social media, το πρωτοπαλίκαρο του Π. Παπαδάκη, βουλευτή του κόμματος Βελόπουλου στον Εβρο, εμφανίζεται να καλεί σε περιπολίες χωρίς όπλα.

«Οπου μπορεί ο καθένας. Θέλετε να ξεκινήσουμε περιπολίες από τα Πετρωτά, απ' το νοσοκομείο από πίσω, ό,τι πληροφορίες έχει ο καθένας. Θα σας παρακαλέσω όμως. Οχι όπλα, όχι μαχαίρια παιδιά. Θα έχετε προβλήματα. Δεν μας αφήνουν να κάνουμε κάτι άλλο. Δεν μας αφήνουν. Είναι παράνομο. Θα συλληφθείτε. Δεν σε αφήνουν να κάνεις τίποτα. Μας καίνε, έχουμε υβριδικό πόλεμο, δεν μας αφήνουν. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Η αναφορά του φασιστοειδούς ότι «δεν μας αφήνουν να έχουμε όπλα και μαχαίρια» δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα: Με ποιους επικοινώνησαν και τελικά δεν τους άφησαν; Επικοινώνησαν με παράγοντες του κρατικού μηχανισμού; Αν ναι, πρέπει να αποκαλυφθούν οι κρατικές άκρες των φασιστοειδών «κυνηγών κεφαλών»! Είχαν προηγηθεί και ένοπλες περιπολίες;

Οι «κυνηγοί κεφαλών», που οργανώνουν περιπολίες - πογκρόμ σε βάρος ξεριζωμένων ανθρώπων, και προχθές τη νύχτα βγήκαν παγανιά, δίνοντας ραντεβού σε 9 σημεία. Σε μια ομάδα, πάλι μέσω social media, καλούνται «όσοι είστε από Αλεξανδρούπολη: 1. Πλατάνια Μαΐστρου, 2. Χιλή - Πανόραμα, 3. Περιφερειακός (πάνω μεριά), 4. Πάρκο Αλτιναλμάζη, 6. Απαλός αέριο, 7. Πάρκο ΕΓΝΥ, 8. Αποθήκες ΚΥΔΕΠ και δασάκι Σκλαβενίτη, 9. Σκλαβενίτης στον Περιφερειακό. Ομάδες των 6-10 ατόμων απόψε όλοι εκεί με μηχανάκια, αυτοκίνητα. Σήμερα θα κάψουν την πόλη».

Διώξεις και για το πογκρόμ και στους μετανάστες

Στο μεταξύ, για παράνομη κατακράτηση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων διώκονται οι τρεις «κυνηγοί κεφαλών» που συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης στον Εβρο, να έχουν «συλλάβει» και να κρατούν παράνομα σε ένα τρέιλερ 13 Σύριους και Πακιστανούς πρόσφυγες - μετανάστες.

Την ίδια ώρα διώκονται για παράνομη είσοδο στη χώρα, αλλά όπως ανακοινώθηκε χτες βράδυ και για απόπειρα εμπρησμού οι 13 ξεριζωμένοι, συριακής και πακιστανικής καταγωγής.

Να σημειωθεί τέλος η παραγγελία που έδωσε χτες προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Αδειλίνη, ζητώντας να ερευνηθούν τα αίτια για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιφέρειά του, ιδίως αν προκύπτει «τυχόν οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα» για εμπρησμούς, ενώ ζητάει και να εξεταστούν φαινόμενα ρατσιστικής βίας κατά μεταναστών.