ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Ελαμψε ο «χρυσός» Μίλτος Τεντόγλου...

Την κυριαρχία του στο μήκος επιβεβαίωσε ο κορυφαίος άλτης κατακτώντας την πρωτιά. Χάλκινη επιτυχία για την Α. Ντρισμπιώτη στο βάδην

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Με τον Μίλτο Τεντόγλου να παίρνει το χρυσό μετάλλιο που του έλειπε από τη συλλογή του, αυτό στο μήκος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου, και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να κατακτάει το χάλκινο μετάλλιο στα 35 χλμ. βάδην, η χτεσινή μέρα της διοργάνωσης στη Βουδαπέστη πρόσφερε τις μεγαλύτερες διακρίσεις για την ελληνική αποστολή. Τα δύο νέα μετάλλια ανέβασαν στα 25 τη συνολική συγκομιδή της Ελλάδας σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Με τον Μίλτο Τεντόγλου να συγκαταλέγεται μόλις στα 25 του χρόνια στις σπουδαίες μορφές του αγωνίσματος παγκοσμίως έχοντας στην κατοχή του τα χρυσά μετάλλια σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις (Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό) ανοικτού και κλειστού στίβου, όντας παράλληλα και χρυσός Ολυμπιονίκης.

Κυρίαρχος και στο πάνθεον

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό στο μήκος (ίσως ο καλύτερος όλων στην ιστορία της διοργάνωσης βάσει επιδόσεων) ο κορυφαίος άλτης του κόσμου κατάφερε με το τελευταίο άλμα του να ...πετάξει στην κορυφή με 8,52 μ., αφήνοντας δεύτερο τον Τζαμαϊκανό Πίνοκ με 8,50 μ. και τρίτο τον συμπατριώτη του Γκέιλ με 8.27 μ. Μέχρι τότε ο Ελληνας πρωταθλητής αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά με άλμα στα 8,50 μ. παίρνοντας κεφάλι στη μάχη για την πρωτιά, είδε στη συνέχεια τον Πίνοκ να κάνει την ίδια επίδοση και να τίθεται επικεφαλής λόγω του 8,40 μ. στη δεύτερη προσπάθειά του έναντι 8,39 μ. του Τεντόγλου. Η μάχη συνεχίστηκε, με τους δύο ωστόσο να μην καταφέρνουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις μέχρι να έρθει τελικά η απάντηση από τον αθλητή του Γιώργου Πομάσκι στο φινάλε των προσπαθειών του και τον Πίνοκ να μην μπορεί να τον ξεπεράσει. Με τον τρόπο αυτό ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε και τη ρεβάνς για την απώλεια του χρυσού με τον ίδιο τρόπο στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση του Ορεγκον από τον Κινέζο Γουάνγκ.

Συγκλονιστική και χάλκινη


Eurokinissi

Με μια συγκλονιστική προσπάθεια στα 35 χλμ. βάδην και κάτω από έντονη ζέστη η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο τερματίζοντας στην 3η θέση με 2.43.22, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα της σε βάθρο Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και χαρίζοντας στη χώρα μας το πρώτο μετάλλιο στο αγώνισμα σε επίπεδο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα κατέκτησε η Ισπανίδα Μαρία Πέρεζ με 2.38.40, ενώ το ασημένιο η Κίμπερλι Γκαρσία από το Περού με 2.40.52. Η Ελληνίδα αθλήτρια συνέχισε έτσι το σερί των επιτυχιών που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο ακριβώς με τη διπλή χρυσή επιτυχία στα 20 χλμ. και στα 35 χλμ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενώ την ίδια χρονιά είχε και την 4η θέση στο Παγκόσμιο Στίβου του Γιουτζίν.

Οι υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές

Στις υπόλοιπες χτεσινές συμμετοχές από ελληνικής πλευράς η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου συμμετέχοντας στα ημιτελικά των 200 μ. ήταν 8η στη σειρά της με 23.15 ολοκληρώνοντας την πολύ καλή παρουσία της στη διοργάνωση. Στα 35 χλμ. βάδην η Κυριακή Φιλιτσάκου τερμάτισε στην 26η θέση με 3.02.16, ενώ άτυχη στάθηκε η Ολγα Φιάσκα που εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών εγκατάλειψε λόγω στομαχικών διαταραχών ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ.



Eurokinissi