Η «Δωδέκατη Νύχτα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιστρέφει η απολαυστική κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Δωδέκατη Νύχτα», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη.

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου η παράσταση ανεβαίνει για ακόμα μια φορά στο Θέατρο Κήπου, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Κήπου». Στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής και πιο συγκεκριμένα: Στο «Θανάσης Βέγγος» στον Κορυδαλλό την Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη, στο Κηποθέατρο Παπάγου την Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη, στο Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» τη Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη και στο Κατράκειο στη Νίκαια την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη.

Η «Δωδέκατη Νύχτα» είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία ανεκπλήρωτου έρωτα. Δύο δίδυμα αδέλφια κατορθώνουν να επιβιώσουν μετά από ένα ναυάγιο και αναγκάζονται να ζήσουν στην ίδια παράξενη χώρα, χωρίς να ξέρει ο ένας αν η άλλη είναι ζωντανή.

Οι διαρκείς παρεξηγήσεις, λόγω της απόλυτης ομοιότητας των δύο αδελφών, καθιστούν το διασκεδαστικό αυτό έργο μία από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του Σαίξπηρ.

Ο θίασος αποτελείται από τους Γιώργο Κιμούλη, Σοφία Βογιατζάκη, Αννα Μονογιού, Λίλη Τσεζματζόγλου, Σταύρο Καραγιάννη, Χρήστο Μουστάκα, Αρη Τρουπάκη, Γιώργο Ζιόβα, Κώστα Κοράκη, Τζώρτζη Παπαδόπουλο, Γιώργο Τσουρουνάκη.

Τα σκηνικά είναι της Φαίης Παπαδοπούλου, τα κοστούμια της Μαρίας Νικολαΐδου, ο Θανάσης Ντέμκο έχει επιμεληθεί τους φωτισμούς. Τους στίχους και τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Διονύσης Τσακνής.

Εισιτήρια: viva.gr