ΤΡΙΚΑΛΑ
Μαχητική κινητοποίηση της Επιτροπής πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων
Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2023

Με μια μαχητική κινητοποίηση προχτές έξω από το παλιό δημαρχείο οι κάτοικοι των Μεγάλων Καλυβίων του νομού Τρικάλων απαίτησαν τη λήψη άμεσων μέτρων για τη στήριξη και αποκατάστασή τους.

Η απόφαση πάρθηκε στην πολύ μαζική συνέλευση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας, όπου οι κάτοικοι εξέφρασαν την οργή τους για τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού, ενώ συγκρότησαν και 20μελή συντονιστική επιτροπή.

Το βασικό ζήτημα που αναδεικνύουν είναι η «υγειονομική βόμβα», καθώς δεν προχωρά η ταφή των ζώων, οι συνολικά άσχημες συνθήκες διαβίωσης και η αγωνία για το μέλλον με δεδομένες τις τεράστιες καταστροφές σε περιουσίες, καλλιέργειες κ.ά.

Οι κάτοικοι συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Νίκο Σακκά και ακολούθως τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη και απαίτησαν να υλοποιηθούν τα αιτήματά τους, όπως για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, για αντιμετώπιση υγειονομικών και επιδημιολογικών προβλημάτων (ταφές ψόφιων προβάτων με ευθύνη δήμου και Περιφέρειας, απολυμάνσεις, ψεκασμούς κ.λπ.). Επίσης 100% αποκατάσταση των ζημιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατικά κονδύλια, μέτρα για στέγαση και σίτιση, αλλά και με ευθύνη του δήμου να φτιαχτούν συνεργεία καθαριότητας των νοικοκυριών.