ΑΓΡΙΑ ΒΟΛΟΥ
Η οργή ξεχειλίζει για την απουσία αντιπλημμυρικών έργων
Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2023

Από τη συζήτηση κλιμακίου του ΚΚΕ με τους κατοίκους στην Αγριά Βόλου
Περιοδεία στην Αγριά Βόλου πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Αποστόλη Ριζόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Βόλου.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κουτσινάρης, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννα Παπαδημητρίου και Θόδωρος Καραγιάννης, καθώς επίσης οι υποψήφιοι Δέσποινα Ευαγγελινού, Δημήτρης Μαριετάκης και Φένια Ευσταθίου.

Η οργή ξεχειλίζει στους κατοίκους για την απουσία ουσιαστικών αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στην περιοχή τους, με αποτέλεσμα να «πνιγούν» στα νερά και στις λάσπες.

Ενα ιδιαίτερο σημείο που τόνισαν οι κάτοικοι του χωριού είναι το υπερυψωμένο σημείο του παραλιακού δρόμου από την πλευρά της θάλασσας που περνάει η σιδηροδρομική γραμμή, το οποίο εμποδίζει τα νερά από τους κάθετους δρόμους να διοχετευθούν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια και καταστήματα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό, ενώ χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις, η Περιφέρεια και η δημοτική αρχή Βόλου αγνοούν επιδεικτικά το δίκαιο αίτημα των κατοίκων να φύγει αυτό το υπερυψωμένο κομμάτι που αποτελεί ένα είδος φράγματος για τα νερά, με αποτέλεσμα πλημμυρικά φαινόμενα στο χωριό κάθε λίγο και λιγάκι.

Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόνισε ότι καμιά ολοκληρωμένη μελέτη για αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα δεν έγινε εδώ και χρόνια, αφού αποτελούν «κόστος» για το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τους δημάρχους, ενώ τόνισαν πως απαιτείται άμεσα ο καθαρισμός απ' τη λάσπη, τα φερτά υλικά κ.λπ., να γίνουν τώρα οι αναγκαίοι ψεκασμοί και απολυμάνσεις, η αποκατάσταση των φθορών στο οδικό δίκτυο όλης της Μαγνησίας, η ενίσχυση με προσωπικό όλων των υπηρεσιών, άμεσα αποζημιώσεις στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να γίνουν τα απαραίτητα έργα.