ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Περιοδεία στον Κένταυρο και τη Γενισέα
Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2023

Περιοδεία στον Κένταυρο και τη Γενισέα, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Ξάνθης του ΚΚΕ, πραγματοποίησε την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

Στον Κένταυρο στις συζητήσεις στα καφενεία αναδείχτηκε το οξύτατο πρόβλημα της εργασίας χιλιάδων εργαζομένων της περιοχής σε βαριές χειρωνακτικές εργασίες στο εξωτερικό μέσα από τα δουλεμπορικά γραφεία. Τονίστηκε η ανάγκη στις επερχόμενες τοπικές και περιφερειακές εκλογές να ενισχυθούν αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», να δοθεί μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής, της βαθύτερης εμπλοκής της περιοχής αλλά και συνολικά της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Σαλή Εφέντη από τον Κένταυρο και Χουσεΐν Χουσεΐν Ογλού από τις Θέρμες.

Στη Γενισέα τη μαζική συγκέντρωση σε καφενείο χαιρέτισε η υποψήφια δήμαρχος Αβδήρων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Βούλα Μαχαιρίδου, επικεντρώνοντας στο πώς τις μέρες που απομένουν θα φτάσει παντού στον δήμο το μήνυμα της δυναμικής παρουσίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην παρέμβασή του ο Θανάσης Παφίλης ανέδειξε ότι η λογική κόστους - οφέλους που ακολουθούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις είναι η αιτία των καταστροφικών επιπτώσεων των πρόσφατων πυρκαγιών και πλημμυρών. Οτι χέρι χέρι, η κεντρική διοίκηση, η περιφερειακή και τοπική διοίκηση «μπουκώνουν» με χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους και αφήνουν απέξω ως μη επιλέξιμα τα αναγκαία για τον λαό έργα πολιτικής προστασίας, σύμφωνα και με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τις οποίες από κοινού ψηφίζουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ. Μοναδική προοπτική για τον λαό είναι η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς και λαϊκή γειτονιά σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και οι επερχόμενες τοπικές και περιφερειακές εκλογές είναι ευκαιρία να αποτυπωθεί και στις κάλπες με την αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σε συνέχεια και της ανόδου του ΚΚΕ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.