ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Μαζί στον δρόμο του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τους πολλούς

Με ενθουσιασμό η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023

Σε κλίμα ενθουσιασμού πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ζωγράφου για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου, που έγινε τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη στον πεζόδρομο της Γ. Παπανδρέου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Σεμίνα Διγενή, βουλευτής Νότιου Τομέα του ΚΚΕ, και οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής Νίκος Καλογερής, Ιωάννα Κολοβού και Δανάη Πλα - Καρύδη.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για όλους τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις πρόσφατες πυρκαγιές και πλημμύρες.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Νίκος Καλογερής, ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Οι τελευταίοι μήνες, οι οποίοι συνέπεσαν και με τρεις προεκλογικές περιόδους (...) περιέλαβαν τόσα γεγονότα, ώστε να εμπεδώνεται πλέον στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού η πεποίθηση ότι οι λαϊκές ανάγκες, αλλά και η ίδια η ανθρώπινη ζωή βρίσκονται στον πάτο της λίστας με τις προτεραιότητες αυτού του αστικού κράτους (...)

Η κατάσταση των υποδομών στην Περιφέρεια της Αττικής δεν διαφέρει και πολύ από τη Θεσσαλία. Μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, όπου αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο η επιλεκτική γύμνια του κρατικού μηχανισμού, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα, αν δεν ληφθούν τώρα μέτρα προστασίας».

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Ανδρέα Καραβίδα, υποψήφιο δήμαρχο Ζωγράφου. Στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Ενώ πριν από κάποια χρόνια πιο έντονα συναντούσες τη λογική "άλλο ο δήμαρχος, άλλο ο περιφερειάρχης, άλλο ο βουλευτής", σήμερα έχοντας εμπειρία από αυτά που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια, κουβεντιάζουμε με κόσμο και αντιλαμβάνεται καλύτερα ότι τα μεγάλα προβλήματα έχουν κοινή αφετηρία, άρα καλύτερα αναδεικνύεται η ανάγκη "να το πάρουμε αλλιώς"! Να σκεφτούμε τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά την επόμενη μέρα, με πρωτοπόρους που θα παλεύουν για να καλυφθούν οι ανάγκες μας, για το δικαίωμα στη δουλειά, το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια, αλλά και για την ανάγκη μας να μην πνιγόμαστε τον χειμώνα και να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι».

Συγκεκριμένα για τον δήμο Ζωγράφου ανέφερε: «Η δημοτική αρχή της ΝΔ υλοποίησε ακέραια σε όλα τα θέματα την πολιτική της ΕΕ και διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων. Επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας η ταύτιση όλων τους. Οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ (Παπακωνσταντίνου και Γιαννακόπουλος) και οι δήθεν ανεξάρτητοι της ΝΔ που συνέπραξαν με τη δημοτική αρχή δεν διαφοροποιήθηκαν σε καμία πολιτική επιλογή. Η ταύτιση εκφράστηκε και από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Καφατσάκη), με τη στήριξη είτε την επιλογή του λευκού σε προϋπολογισμούς, δημοτικά τέλη και τεχνικά προγράμματα».

Υπενθύμισε πως «συνολικά η παρουσία μας στα χρόνια της διοίκησης Θώδα δικαιολογεί πλήρως το ότι η μοναδική 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στον δήμο Ζωγράφου ήταν και είναι η "Λαϊκή Συσπείρωση", αφού σε όλα τα θέματα που προαναφέραμε είχαμε εμπεριστατωμένη παρουσίαση των θέσεών μας με προτάσεις».

Τόνισε ότι «είναι κρίσιμο στη δύσκολη επόμενη μέρα που προδιαγράφεται, τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας να έχουν μια δημοτική αρχή που θα είναι δίπλα τους στην πάλη για όλα αυτά που δικαιούνται. Που δεν θα είναι το μακρύ χέρι της αντιλαϊκής πολιτικής».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Ανδρέας Καραβίδας τόνισε: «Καλούμε όλους τους Ζωγραφιώτες και τις Ζωγραφιώτισσες να βαδίσουμε μαζί τον δρόμο της εντιμότητας, της συνέπειας, του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τους πολλούς. Καλούμε όλους τους προοδευτικούς, τους αριστερούς, εκείνους που έκαναν το πρώτο βήμα στις βουλευτικές εκλογές και συμπορεύτηκαν, συστρατεύτηκαν μαζί μας, τώρα να κάνουν το άλμα! Με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" δυνατή παντού, σε δήμο Ζωγράφου και Περιφέρεια Αττικής».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και η Σεμίνα Διγενή, καλώντας τους Ζωγραφιώτες να γυρίσουν την πλάτη σε υποψήφιους δημάρχους και συμβούλους που ενδιαφέρονται μόνο για την εικόνα τους και τις καρέκλες και να συμπορευτούν με τους αγωνιστές υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τον Ανδρέα Καραβίδα.

Τέλος, καταχειροκροτούμενοι, παρουσιάστηκαν οι 88 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Ζωγράφου.