ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Να επαναλειτουργήσει εδώ και τώρα το εργοστάσιο, όχι άλλη απαξίωση

Σήμερα, Τρίτη, η Γενική Συνέλευση στη Λάρυμνα

Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2023

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Τρίτη, στις 12 μ., στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων, καταγγέλλοντας τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό της κυβέρνησης και στέλνοντας μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα.

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ζούμε από τα μέσα τη συνειδητή απαξίωση της μοναδικής βιομηχανίας που παράγει νικέλιο στην ΕΕ από δικά της κοιτάσματα. Ζητάμε να επαναλειτουργήσει, να φέρουνε ανταλλακτικά και να τη συντηρήσουμε, ζητάμε να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα της», τονίζει το Σωματείο σε ανακοίνωσή του.

Καταγγέλλει παράλληλα ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους, καθώς ανέβαλε την προγραμματισμένη συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο στο υπουργείο Εργασίας, ενώ επισημαίνει ότι την ίδια στιγμή συνεχίζει τη συκοφάντησή τους, λέγοντας ότι «κάθονται και πληρώνονται».

«Ενα να κρατήσουν η κυβέρνηση και το επενδυτικό σχήμα που υπερασπίζεται: Ντουβάρι με τα ντουβάρια θα γίνουμε, έξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε. Εμείς χτίσαμε τη ΛΑΡΚΟ, αυτοί την γκρέμισαν για να την ξεπουλήσουν, εμείς θα την ξαναχτίσουμε. Εμείς εδώ γεννηθήκαμε, εδώ θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Εμείς είμαστε σπιτονοικοκύρηδες, οι κυβερνήσεις και οι επενδυτές είναι οι μουσαφίρηδες. Τέσσερα χρόνια δεν μπορούσε κανένας να μας κοροϊδέψει, δεν θα τσιμπήσουμε τώρα στα κυβερνητικά τρικ», τονίζει χαρακτηριστικά το Σωματείο απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη σημερινή συνέλευση.