«Τα όνειρα των παιδιών δεν χωράνε στις λάσπες των κερδών σας... »

Δεκάδες γονείς συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, απαιτώντας να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία

Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2023

Δεκάδες γονείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωσης Γονέων Λάρισας και συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, απαιτώντας να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία, με όλους τους απαραίτητους όρους για την ασφάλεια των μαθητών, καθώς και να αποσυρθεί η οδηγία για τηλεκπαίδευση.

Οι γονείς τόνισαν ότι πρέπει να επιστρέψουν τα παιδιά στον φυσικό τους χώρο, ενώ υπογράμμισαν ότι είναι δεκάδες οι καταγγελίες από γονείς που δεν μπορούν να ανταποκριθούν τα παιδιά τους στις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Παναγιώτου, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν έχουν ανοίξει τα σχολεία κανονικά και έχουν ανοίξει μέσω της τηλεκπαίδευσης. Οι δικές μας οι ανάγκες δεν βρίσκονται σε προτεραιότητα, καθώς τα παιδιά μας δεν έχουν πάρει βιβλία, ενώ σε πολλές περιοχές η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης δεν υφίσταται πρακτικά, καθώς δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, τηλεφωνική σύνδεση και internet. Η επιλεκτική ανικανότητα του κράτους έχει χτυπήσει και στα σχολεία. Αφού μας έπνιξε πρώτα με τις πλημμύρες, τώρα δεν λειτουργούν ούτε και τα σχολεία. Δεν είναι δυνατόν με κάθε νεροποντή, ειδικά μπροστά και στον χειμώνα, να διακόπτεται η λειτουργία των σχολείων και να προκρίνεται η τηλεκπαίδευση. Απαιτούμε από όλους τους κρίκους του κράτους να παρθούν τώρα όλα τα μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης, παρότι ήταν ενήμερη για την κινητοποίηση, απουσίαζε. Οι γονείς ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για αύριο Πέμπτη, οπότε θα γίνει νέα παράσταση διαμαρτυρίας.