SUPER LEAGUE
Χωρίς νικητή το ντέρμπι, «μπαλωθιά» από τον ΟΦΗ

Ξέφυγε περισσότερο ο Ολυμπιακός στην κορυφή

Τρίτη 3 Οχτώβρη 2023

Eurokinissi

Σε σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ έφτασε ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο και ανέβηκε ψηλά στη βαθμολογία
Η ισοπαλία στο ντέρμπι Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ και η σπουδαία νίκη του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ ξεχώρισαν στην 7η αγωνιστική της Super League. Στα αξιοσημείωτα και η νέα ευρεία νίκη του Ολυμπιακού, στα Γιάννενα, ο οποίος απέκτησε επιπλέον «αέρα» στην κορυφή από τους διώκτες του. Αναβλήθηκε ο αγώνας Βόλος - Πανσερραϊκός, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη μετά τις πλημμύρες.

Στο ντέρμπι της Λεωφόρου, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλοι 2-2 (Παλάσιος 32', Γερεμέγεφ 90'+6 - Τόμας 19', Ζίβκοβιτς 58') μετά από ένα συναρπαστικό ματς, όπου οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές και οι γηπεδούχοι απάντησαν και στις δυο, και μάλιστα παίρνοντας τον βαθμό στην τελευταία φάση του ματς. Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο, την κατοχή και τις περισσότερες φάσεις (25 οι τελικές, έναντι 6), χωρίς όμως να καταφέρουν να αξιοποιήσουν αυτά τα στοιχεία. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» στις αντεπιθέσεις, χάρη στον πολύ αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο πίεζε ψηλά, κλέβοντας μπάλες, ενώ παράλληλα αμύνθηκε καλά, αλλά έχασε τη νίκη για δύο στιγμές ολιγωρίας. Μετά το τέλος οι Θεσσαλονικείς εξέφρασαν παράπονα για τη διαιτησία του Πορτογάλου Τιάγκο Μαρτίνς.

Σπουδαία νίκη για τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, όπου επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ και ανέβηκε έτσι στην πρώτη πεντάδα, ενώ από την πλευρά της η «Ενωση», με τη δεύτερη ήττα της, έχασε κι άλλο έδαφος στην προσπάθειά της να πλησιάσει την κορυφή. Οι Κρητικοί με οργανωμένη ανασταλτική λειτουργία και χτυπώντας σε καίρια σημεία, έφτασαν δίκαια στη νίκη απέναντι στους φιλοξενούμενους, που αγωνίστηκαν με αρκετές αλλαγές και παρουσιάστηκαν ασύνδετοι, με λάθη στην άμυνα, αλλά και χωρίς να μπορέσουν να απειλήσουν.

Στα Γιάννενα ο Ολυμπιακός ουσιαστικά «καθάρισε» από νωρίς το ματς με τον ΠΑΣ, με αποτέλεσμα να πάρει εύκολη νίκη 3-0 (Ποντένσε 17', 23', Ροντινέι 90'+1), συνεχίζοντας έτσι αήττητος και παραμένοντας στην 1η θέση. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 2-0 πριν το 25λεπτο και στη συνέχεια απλά διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να απειλήσουν με αξιώσεις.

Ορθια έμεινε η Κηφισιά στου Χαριλάου, αποσπώντας πολύτιμη ισοπαλία 1-1 από τον Αρη (Μορόν 23' - Οζέγκοβιτς 75'). Σε πολύ σημαντική νίκη έφτασε η Λαμία, που επικράτησε εντός έδρας του Παναιτωλικού με 1-0 (Καρλίτος 7'). Χωρίς γκολ έμειναν Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης στο Περιστέρι, σε ένα ματς με λίγες καλές φάσεις, ενώ αποβλήθηκε ο Κουντέ (56') για τους γηπεδούχους.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 19, ΠΑΟΚ 14, Παναθηναϊκός 13, ΟΦΗ 12, ΑΕΚ 11, Πανσερραϊκός 9, Λαμία 9, Αρης 8, Αστέρας Τρίπολης 8, Κηφισιά 6, ΠΑΣ Γιάννινα 5, Παναιτωλικός 3, Ατρόμητος 3, Βόλος 2,

Σημείωση: Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Πανσερραϊκός και Βόλος έχουν από έναν αγώνα λιγότερο.