ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εβαψαν με τα χρώματα της αντίστασης ΝΑΤΟικό λεωφορείο
Τρίτη 16 Απρίλη 2002

Eurokinissi

Αντιμέτωποι με την αντίδραση της νεολαίας, βρέθηκαν οι Δανοί ράμπο της KFOR, το μεσημέρι της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. Κακώς νομίζουν πως θα περνοδιαβαίνουν ανενόχλητοι μέσα από την πόλη, προκαλώντας τα αισθήματα του λαού της. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους πως το «θεάρεστο» έργο τους έχει οπαδούς μόνον την κυβέρνηση και τους πολιτικούς της συμμάχους.

Αυτό το μήνυμα έστειλαν, λοιπόν, οι νεολαίοι της Θεσσαλονίκης. Οταν ξαφνικά είδαν σταθμευμένο, καταμεσής στο κέντρο της πόλης στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Εγνατία, ένα λεωφορείο της KFOR. Λίγο πριν, είχαν αποβιβαστεί 21 Δανοί στρατιώτες, προκειμένου να «γευματίσουν» στα «Μακντόναλτς» της περιοχής. Να πάρουν δυνάμεις, δηλαδή, για να δράσουν χορτάτοι.

Οι νεολαίοι, με κόκκινο σπρέι, έγραψαν συνθήματα. Εκαναν το δικό τους γκράφιτι αντίστασης: «Killers go home», «Εξω το ΝΑΤΟ». Στη συνέχεια, πήραν τις πινακίδες ως λάφυρο και αποχώρησαν. Δήλωσαν ξεκάθαρα πως δε θα επιτρέψουν τη μετατροπή της χώρας σε αποικία των ιμπεριαλιστών. Θα σταθούν κόντρα στα σχέδια της Νέας Τάξης και τη δουλικότητα της κυβέρνησης. Ο αδούλωτος λαός και η νεολαία δε θα γίνουν ορτινάντζες των Ευρωαμερικάνων, που σφαγιάζουν τους λαούς. Δε θα γίνουν υποτακτικοί. Το ρόλο αυτό τον αφήνουν στους μηχανισμούς καταστολής της κυβέρνησης, που προσπάθησαν να καθαρίσουν το λεωφορείο, κάτω από τα υποτιμητικά βλέμματα των περαστικών...