«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ
«Η οργή να γίνει δύναμη αγώνα και διεκδίκησης»
Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2023

Από τη συγκέντρωση στην Κοζάνη
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης το απόγευμα της Τετάρτης, όπου συμμετείχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μικροί επαγγελματίες, νέες και νέοι και στην οποία μίλησαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Νόντας Στολτίδης και η υποψήφια δήμαρχος Κοζάνης Τίνα Κουζιάκη.

Ο Ν. Στολτίδης, με αφορμή στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη της Κοζάνης, ανέφερε: «Ηρθε στην περιοχή μας και ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης, για να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Κασαπίδη. Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός διαφημίζει την περιοχή σαν κόμβο "πράσινης μετάβασης" και προσέλκυσης επενδύσεων στη μεταποίηση η Δυτική Μακεδονία έχει μετατραπεί σε "πρωταγωνίστρια" της μείωσης του πληθυσμού, της ανεργίας, της μετανάστευσης, της ενεργειακής φτώχειας, της άναρχης και ανεξέλεγκτης εγκατάστασης ΑΠΕ κ.ά. Ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας δεν έχει ανάγκη από περιφερειάρχες "συντονιστές" του κυβερνητικού έργου, αλλά από μαχητικούς αγωνιστές που, μαζί με τον λαό, θα κρατούν σταθερά στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες του».

Αναφερόμενος στο ποια στάση έχουν κρατήσει οι άλλοι συνδυασμοί όλα αυτά τα χρόνια, είπε:

«Ο σημερινός περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης επί χρόνια βουλευτής της ΝΔ στις κυβερνήσεις των μνημονίων, τώρα έστρωσε κόκκινα χαλιά στα κυβερνητικά επιτελεία με συναντήσεις, ημερίδες, διάφορες φιέστες, για να προωθηθεί η "πράσινη μετάβαση" προμοτάροντας το υδρογόνο και το φυσικό αέριο.

O κ. Αμανατίδης 4 χρόνια στήριξε ως βουλευτής την κυβέρνηση της ΝΔ, ψηφίζοντας όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια και την απολιγνιτοποίηση, ό,τι μαυρίζει δηλαδή τη ζωή του λαού και συνεχίζει προωθώντας φωτοβολταϊκά, τα "πράσινα χωριά", θερμοκήπια κ.ά. ενώ ακούστε!! εκθειάζει τον Μητσοτάκη ως έναν από τους πιο πετυχημένους πολιτικούς.

Η κ. Ζεμπελιάδου έδωσε και αυτή τα διαπιστευτήριά της ως γενική γραμματέας των προγραμμάτων της ΕΕ στην κυβέρνηση Παπαδήμου του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Καρατζαφέρη. Τώρα ενδιαφέρεται για την ενεργειακή δημοκρατία, φωτοβολταϊκά δηλαδή πάλι, με συνεταιριστικό φερετζέ, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι μπορεί να βγει κερδισμένος ο λαός από αυτήν την πολιτική με το να επενδύσει ό,τι έχει στην άκρη, με το να γίνει έμπορος ρεύματος.

Και οι τρεις τους βλέπουν ευκαιρίες από την απολιγνιτοποίηση. Με τις προτάσεις τους υπόσχονται στον λαό ότι θα βγει και αυτός κερδισμένος από αυτή την πολιτική».

Στην ομιλία της, η Τίνα Κουζιάκη κάλεσε τον λαό να σκεφτεί όπως είπε, όχι μόνο την Κυριακή 8 Οκτώβρη αλλά κυρίως την επομένη και το ποιος θα σταθεί απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και πρόσθεσε:

«Η πείρα του αγώνα των κατοίκων της Καλαμιάς, οι αγώνες των καθαριστριών που απολύονταν από το νοσοκομείο, των φοιτητών για σύγχρονες σπουδές, η πάλη των κατοίκων του Αγίου Δημητρίου, της Ακρινής, των εργαζομένων στο "Βοήθεια στο Σπίτι", των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, που τσαλακώνουν αντεργατικούς νόμους, των αγροτών που διεκδικούν εδώ και τώρα μέτρα για το εισόδημα, αλλά και οι δεκάδες εστίες αντίστασης σε όλη την Ελλάδα, εμπνέουν και δείχνουν τον δρόμο. Οτι μόνο όταν ο λαός, οι κάτοικοι των χωριών και της πόλης, παίρνουν την απόφαση να συγκρουστούν, χωρίς να συμβιβάζονται με ό,τι τους ετοιμάζουν δήμοι, Περιφέρειες, κυβερνήσεις, μπορούν να κερδίσουν. Σε αυτόν τον δρόμο, γνωρίζουν όλοι πολύ καλά, ότι θα βρίσκουν πάντα τους κομμουνιστές και τους αγωνιστές της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».