ΕURO 2024 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Προετοιμασία με απρόοπτα για την Εθνική

Νοκ άουτ από τις αναμετρήσεις με Ιρλανδία και Ολλανδία τέθηκε ο Χατζηδιάκος

Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2023

Eurokinissi

Στην τελική ευθεία ενόψει της δύσκολης αναμέτρησης με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο αύριο, για την 8η αγωνιστική του 2ου προκριματικού ομίλου του Euro 2024, βρίσκεται η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Η δοκιμασία αποτελεί τον πρώτο από τους δύο κρίσιμους αγώνες που περιμένουν την Εθνική στο «παράθυρο» του Οκτώβρη και θεωρούνται κομβικοί για τον στόχο της πρόκρισης στην τελική φάση του Euro. Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες μετά, τη Δευτέρα 16/10, η Εθνική θα υποδεχθεί στην «ΟPAP Arena» την Ολλανδία, που αποτελεί τον βασικό της αντίπαλο για μία από τις δυο θέσεις πρόκρισης.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο τραυματισμός του Παντελή Χατζηδιάκου κατά την προπόνηση της περασμένης Τρίτης πρόσθεσε νέα προβλήματα για τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γκουστάβο Πογέτ. Ο παίκτης τέθηκε νοκ άουτ και για τις δύο αναμετρήσεις, αφού αποδείχθηκε ότι είχε υποστεί θλάση στον τετρακέφαλο. Στη θέση του Χατζηδιάκου κλήθηκε εσπευσμένα χθες ο Δημήτρης Γούτας, που αγωνίζεται στην αγγλική Championship με την Κάρντιφ.

Παρ' όλα αυτά, στις τάξεις της Εθνικής επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για τον αυριανό αγώνα, που θα κρίνει αρκετά για τον στόχο της πρόκρισης, με την ελληνική ομάδα να θέλει τη νίκη προκειμένου μετά να τα παίξει όλα για όλα απέναντι στην Ολλανδία στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τυχόν «διπλό» στο Δουβλίνο μάλιστα μπορεί να έχει πολύπλευρο όφελος, με δεδομένο το δύσκολο έργο που έχουν αυτήν την αγωνιστική οι «Οράνιε», αντιμετωπίζοντας την πρωτοπόρο και φαβορί του ομίλου Γαλλία.