EURO 2024 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Εχασε την ευκαιρία η Εθνική

Δυσκολεύει το έργο της πρόκρισης μετά τη χθεσινή ήττα από την Ολλανδία

Τρίτη 17 Οχτώβρη 2023

Eurokinissi Sports

Δυσκόλεψε πολύ το έργο της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 μέσω της διαδικασίας των προκριματικών, μετά τη χθεσινή ήττα 1-0 από την Ολλανδία στην «ΟPAP Arena» για την 8η αγωνιστική του 2ου ομίλου. Ετσι οι Ολλανδοί έπιασαν την Ελλάδα στη 2η θέση, υπερτερώντας όμως στα ματς μεταξύ των δύο ομάδων, ενώ έχουν και αγώνα λιγότερο. Η ήττα λοιπόν αποτελεί σπουδαία χαμένη ευκαιρία για την Εθνική να πλησιάσει στην κατάληψη της 2ης θέσης που δίνει την πρόκριση, πίσω από τη Γαλλία, που έχει εξασφαλίσει την πρωτιά.

Πλέον, ενόψει του φινάλε των προκριματικών, τον Νοέμβρη, η Εθνική χρειάζεται νίκη επί της Γαλλίας στο ματς που της απομένει αλλά και στραβοπάτημα των Ολλανδών και στα δύο δικά τους ματς, με Γιβραλτάρ εντός και Ιρλανδία εκτός έδρας.

Το ελληνικό συγκρότημα στο πρώτο μέρος κατάφερε να αντέξει την πίεση των Ολλανδών, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά του, Βλαχοδήμο, που απέκρουσε πέναλτι του Βέγκχορτς (26'), έχοντας κι άλλες σωτήριες επεμβάσεις στο επιθετικό κρεσέντο των αντιπάλων. Στο β' μέρος οι παίκτες της Εθνικής ισορρόπησαν, ενώ μετά το 70', χάρη και στις αλλαγές του Γκουστάβο Πογέτ, ανέβασαν ρυθμούς, βελτιώθηκαν αμυντικά, ενώ στην επίθεση πίεσαν περισσότερο, χωρίς ωστόσο τη σπουδαία ευκαιρία (πλην μιας φάσης με τον Ιωαννίδη στο 75'). Ο Ολλανδοί κατάφεραν τελικά να πάρουν τη νίκη χάρη σε δεύτερο κερδισμένο πέναλτι, στις καθυστερήσεις, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Φαν Ντάικ.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Κουλιεράκης (61' Σιώπης), Τσιμίκας, Κουρμπέλης (60' Μπουχαλάκης), Μάνταλος (81' Παυλίδης), Μπακασέτας (60' Φούντας), Μασούρας (77' Γιακουμάκης), Ιωαννίδης.

Ολλανδία: Φερμπρούχεν, Χετρούιντα (46' Μάλεν), Φαν Ντάικ, Ακε, Ντάμφρις, Χάρτμαν (74' Φαν Ντε Φεν), Ρέιντερς, Βίφερ (81' Ντε Ρον), Σίμονς (62' Φέρμαν), Μπέρχβαϊν, Βέγκχορστ (62' Μπρόμπεϊ).