SUPER LEAGUE
Τα ηνία ο ΠΑΟ... στο κατόπι Ολυμπιακός και ΑΕΚ
Τρίτη 31 Οχτώβρη 2023

INTIME SPORTS

Σε σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ έφτασε η ΑΕΚ
Με την ΑΕΚ να επικρατεί του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των Δικεφάλων, τον Παναθηναϊκό να είναι επιβλητικός απέναντι στον Πανσερραϊκό και τον Ολυμπιακό να παίρνει σπουδαίο διπλό στο Ηράκλειο διαμορφώθηκε το σκηνικό στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας μετά την 9η αγωνιστική της Super League. Οι «πράσινοι» έπειτα και από την πρόσφατη τιμωρία του Ολυμπιακού παρέμειναν στην κορυφή. Οι «ερυθρόλευκοι» και οι «κιτρινόμαυροι» ακολουθούν από κοντινή απόσταση.

Στη Ν. Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ στην ίσως καλύτερη εμφάνισή της από την έναρξη της σεζόν έφθασε στη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-0 και διατηρήθηκε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Αντίθετα, έδαφος έχασαν οι Θεσσαλονικείς. Οι «κιτρινόμαυροι» κυριάρχησαν πλήρως στις προσωπικές μονομαχίες, έκλεισαν τους διαδρόμους χωρίς να κινδυνέψουν (μόλις μία τελική είχε ο ΠΑΟΚ) και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με τα γκολ των Πινέδα (17') και Ελίασον (54'), με τον πρώτο να έχει και δοκάρι στο πρώτο μέρος.

Στο «Απ. Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός με... περίπατο απέναντι στον Πανσερραϊκό επικράτησε με 5-0 (1' και 43' - με πέναλτι - Σπόραρ, Κόβαν 10' αυτογκόλ, Τσέριν 57', Μαντσίνι 77') και παρέμεινε μόνος στην κορυφή. Για τους φιλοξενούμενους αποβλήθηκε ο Ουεντράγκο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Οι γηπεδούχοι έχοντας πρωταγωνιστή τον Σπόραρ (δύο γκολ, δύο ασίστ) ήταν καταιγιστικοί και πέραν των γκολ έχασαν σωρεία ευκαιριών έχοντας και τρία δοκάρια (Βέρμπιτς 2, Παλάσιος).

Στο Ηράκλειο ο Ολυμπιακός πήρε πολύτιμη νίκη επί του γηπεδούχου ΟΦΗ με 2-0, κάτι που τον κρατάει στη δεύτερη θέση και μια ανάσα από την κορυφή εν αναμονή και της απόφασης για την έφεση που έχει καταθέσει για την πρόσφατη τιμωρία του. Πρωταγωνιστής και δις σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ποντένσε (11', 54') που εκμεταλλεύτηκε τις αμυντικές ολιγωρίες των γηπεδούχων χτυπώντας σε δυο καίρια χρονικά σημεία.

Σε σπουδαίο διπλό, που την ανεβάζει βαθμολογικά και ψυχολογικά, έφθασε η Λαμία στην Τρίπολη νικώντας τον Αστέρα με 1-0 (Τσιλούλης 82'). Σημαντικές βαθμολογικές ανάσες φθάνοντας στις πρώτες νίκες τους πήραν οι Ατρόμητος και Βόλος που νίκησαν εντός τον Παναιτωλικό με 3-2 (Ρομπάιγ 43', 73', Βέργος 94' - Ντουάρτε 24', Λιάβας 83') και την Κηφισιά με 2-1 (Μπερτόλιο 21', Ντέλεντιτς 75' - Οζέγκοβιτς 82') αντίστοιχα. Τη νίκη στην έδρα του πήρε και ο Αρης επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 (Σουλεϊμάνοφ 52', Ζαμόρα 75').