«Να ξεσηκωθούν οι συνειδήσεις»

Δηλώσεις καλλιτεχνών, που πήραν μέρος στη συναυλία αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, στη Θεσσαλονίκη

Πέμπτη 18 Απρίλη 2002

Παρούσα η Κίνηση «Δράση - Θεσσαλονίκη - 2003» στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τους Παλαιστίνιους.
Συνεχίζουμε σήμερα με τις δηλώσεις των καλλιτεχνών, που πήραν μέρος στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, στις 15 Απρίλη.

Νατάσα Γερασιμίδου: «Νομίζω πως ήταν απαραίτητη, όχι μόνο η παρουσία μου στην εκδήλωση, αλλά η εκδήλωση στην ψυχή μου. Σήμερα οι Παλαιστίνιοι και όλοι οι λαοί του κόσμου υποφέρουν και έρχονται και τα πολύ χειρότερα. Και νομίζω ότι αυτά θα περάσουν από πάνω μας, ή από δίπλα μας ή και μέσα μας».

Μανώλης Ανδρουλιδάκης: «Ο δικός μου λόγος συμμετοχής σ' αυτήν τη συναυλία ήταν να πω ένα τραγούδι, που να ξεσηκώσει κάποιες κοιμισμένες συνειδήσεις από την τηλεόραση, τον καναπέ και τις διάφορες ανοησίες που κυκλοφορούν στις οθόνες μας. Να κατέβω στην πλατεία, όπως ήρθε όλος αυτός ο κόσμος, που είναι χιλιάδες σήμερα και αυτό είναι παρήγορο. Πιστεύω ότι είναι στα χέρια του παλαιστινιακού λαού και ο αγώνας που κάνει αυτή τη στιγμή είναι, νομίζω, ο μόνος δρόμος. Δηλαδή, να παλέψει ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού. Ας μη γελιόμαστε, ο φασισμός δεν έχει απλώς το πρόσωπο του Σαρόν. Ο Σαρόν είναι μια μαριονέτα. Αν δεν ξυπνήσουμε και εμείς μαζί μ' αυτούς, που είναι ξύπνιοι και αγωνίζονται, νομίζω ότι το μέλλον θα είναι μαύρο και αυτό δε θέλω να το πιστέψω».

Δημήτρης Νικολούδης: «Είμαστε εδώ πάλι για να διαμαρτυρηθούμε, μόνο που αυτή τη φορά έχω την αίσθηση ότι οι διαμαρτυρίες είναι σ' όλο τον πλανήτη. Πιστεύω ότι όλη αυτή η ενέργεια δε θα πάει χαμένη, κάπου θα βγάλει. Εύχομαι να οδηγήσει σε μια δίκαιη ειρήνη στην περιοχή και αυτός, τελικά, είναι και ο δικός μας σκοπός. Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε εδώ. Αυτό που προσφέρουμε βέβαια είναι λίγο μπροστά σ' αυτό που περνά ο κόσμος στην Παλαιστίνη».

Νίκος Κατσικάς: «Πιστεύω ότι ο κάθε καλλιτέχνης πρέπει να ενώνει τη φωνή του με τον υπόλοιπο λαό για τέτοιους σκοπούς που αφορούν στην εναντίωση στις δολοφονικές επιθέσεις που γίνονται στην Παλαιστίνη».

Παναγιώτης Καραδημήτρης: «Ο παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να έχει πατρίδα, να ζει όπως εκείνος θέλει, όπως ονειρεύεται. Μ' όσους λαούς αγωνίζονται γι' αυτό το σκοπό είμαι πάντα μαζί και πάντα συμπαραστέκομαι στον αγώνα τους».

Εκπρόσωπος του συγκροτήματος «Δυτικές Συνοικίες»: «Είναι χαρά μας που συμμετέχουμε στη συναυλία και στο δίκαιο αυτό αγώνα. Μας κάλεσαν να δώσουμε το δικό μας χρώμα στην εκδήλωση και ευχόμαστε καλή τύχη στον παλαιστινιακό λαό και επιτυχία στον αγώνα του».