ΚΡΗΤΗ
Στους δρόμους οι αγροτοκτηνοτρόφοι ενάντια στις περικοπές
Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις έξω από τα κατά τόπους γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ σε Ηράκλειο και Χανιά προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κρήτης, αντιδρώντας στις μεγάλες περικοπές στις ενισχύσεις που πληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Εκατοντάδες ήταν οι αγροτοκτηνοτρόφοι από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο που πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά από κάλεσμα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ηρακλείου και Ρεθύμνου και των Αγροτικών Συλλόγων Αρχανών - Αστερουσίων και Ηρακλείου. Ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Στα Χανιά, μετά από κάλεσμα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων οι αγρότες με τα αυτοκίνητά τους συγκεντρώθηκαν στον κόμβο στις Μουρνιές και με μηχανοκίνητη πορεία κατευθύνθηκαν στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Η νέα ΚΑΠ της ΕΕ αποδεικνύεται ότι είναι ένα εργαλείο ξεκληρίσματος χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων», σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μανούσος Σταυριανουδάκης κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, τονίζοντας ότι πρόκειται για την πολιτική που υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς. Μεταφέροντας τις διεκδικήσεις των βιοπαλαιστών της υπαίθρου, σημείωσε ότι πρέπει να αρθούν όλες οι αδικίες, να δοθούν όλες οι επιδοτήσεις χωρίς περικοπές, σε συνθήκες μάλιστα που το εισόδημά τους τσακίζεται από το μεγάλο κύμα ακρίβειας. «Ταυτόχρονα ζητάμε άμεσα μέτρα προστασίας του εισοδήματος, με κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει στο 100% την παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους», τόνισε, καλώντας σε ένταση της πάλης και της διεκδίκησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαχητική παρέμβαση στον ΟΠΕΚΕΠΕ ενάντια στις επιστροφές επιδοτήσεων (2024-10-15 00:00:00.0)
Πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης (2021-11-04 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι πολύμορφες πρωτοβουλίες διεκδίκησης (2021-02-05 00:00:00.0)
Από την Κρήτη και την Κέρκυρα ξεκινούν οι κινητοποιήσεις (2016-07-27 00:00:00.0)
Κινητοποίηση σήμερα από τους κτηνοτρόφους στα Χανιά (2014-08-19 00:00:00.0)