ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συμβάλλουμε πιο αποφασιστικά στην οικονομική στήριξη του Κόμματος

Κατακτάμε συνεχώς νέες θέσεις στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού

Σάββατο 25 Νοέμβρη 2023 - Κυριακή 26 Νοέμβρη 2023

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τη συμπλήρωση ενός μήνα από την έναρξη της Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η Κεντρική Επιτροπή, και η Κομματική Οργάνωση Αττικής έχει ξεπεράσει το 50% της κάλυψης του πλάνου της, ενώ έχει άμεσο στόχο στις 4 Δεκέμβρη να πλησιάσει το 70%.

Ο στόχος αυτός προϋποθέτει να έρθουμε σε επαφή, να απευθυνθούμε και να συζητήσουμε με δεκάδες χιλιάδες, και αυτό είναι εφικτό, παίρνοντας υπόψη το πλούσιο πρόγραμμα πολιτικής και μαζικής δράσης που έχει η ΚΟ Αττικής τις επόμενες μέρες. Ενα πρόγραμμα δράσης που έχει στο επίκεντρο την αγωνιστική συσπείρωση με τις μαχητικές θέσεις του ΚΚΕ σε όλα τα μεγάλα μέτωπα, για να δυναμώσει η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, η αμφισβήτηση της κυρίαρχης πολιτικής, η πάλη για την ανατροπή της.

Τις μέρες αυτές μάλιστα είναι σε εξέλιξη αρχαιρεσίες σε πολλά σωματεία, αρχαιρεσίες που αποτυπώνουν και αυτές με τη σειρά τους την αύξηση του κύρους των κομμουνιστών μέσα στους χώρους τους, αλλά και τη θέληση από περισσότερους να μπουν πιο δυναμικά στη μάχη στον χώρο δουλειάς τους, συνολικότερα για την υπεράσπιση του εισοδήματος και της ζωής του λαού κόντρα στην επίθεση που κλιμακώνεται από το κεφάλαιο και την κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα γίνονται μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και συσκέψεις όπου η συζήτηση είναι πολύ πλούσια και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το οποίο τροφοδοτείται από τις εξελίξεις και τον πόλεμο, από τα καθημερινά μεγάλα προβλήματα όπως η ακρίβεια και το φορολογικό, αλλά και από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ, στο πολιτικό σύστημα γενικότερα.

Σε αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, και με συνδυασμένο τρόπο, δίνουμε τη μάχη της οικονομικής ενίσχυσης του Κόμματος και γι' αυτό είμαστε και αισιόδοξοι.


Υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια στο να μπουν στη μάχη ακόμα περισσότεροι, και εδώ πρέπει να προσπαθήσουμε κι άλλο. Είναι χιλιάδες οι φίλοι, οι οπαδοί και οι συνεργαζόμενοι με το Κόμμα, οι υποψήφιοι στις πρόσφατες εκλογές, οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια των σωματείων, όλοι εκείνοι που το προηγούμενο διάστημα έκαναν ένα βήμα, στηρίζοντας το ΚΚΕ, συμμετέχοντας σε έναν αγώνα, σε μια κινητοποίηση.

Σε αυτούς θέλουμε να φτάσουμε σύντομα και να συζητήσουμε γιατί έχει μεγάλη σημασία να ενισχυθεί το Κόμμα και οικονομικά, πώς μπορούν να βοηθήσουν με έναν κόσμο που οι ίδιοι γνωρίζουν και μπορούν να φτάσουν. Οπου το κάνουμε, συνήθως η συνέχεια μας εκπλήσσει, αφού εκτός από την οικονομική ενίσχυση, που έρχεται σχεδόν ως κάτι αυτονόητο, η κουβέντα πάει γρήγορα σε πολύ σημαντικά θέματα, κάτι που επιβεβαιώνει ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για συστηματική συζήτηση και επαφή.

Η σταθερή οικονομική ενίσχυση και η διακίνηση του «Ριζοσπάστη» είναι παλιές και αδιαμφισβήτητες μέθοδοι στο να κρατιέται και να βαθαίνει ο δεσμός ενός ανθρώπου με το Κόμμα.

Ολοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε πιο αποφασιστικά στην οικονομική στήριξη του Κόμματος, να κατακτάμε συνεχώς νέες θέσεις στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού.

Τα παραδείγματα που υπάρχουν είναι χαρακτηριστικά και ενθαρρυντικά, από εργαζόμενους σε μεγάλους χώρους δουλειάς όπως το αεροδρόμιο και το λιμάνι, αλλά και από εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες, όπου τα μέλη του Κόμματος μάζεψαν οικονομική ενίσχυση από εκατοντάδες οδηγούς και τεχνίτες λεωφορείων.

Το ίδιο ισχύει και στους ναυτεργάτες, που με σταθερότητα και πείσμα, κυριολεκτικά από κάθε γωνιά του πλανήτη, στέλνουν στο Κόμμα τη δική τους οικονομική ενίσχυση, στέλνοντας ταυτόχρονα τις ΚΟΒ των Ναυτεργατών στην πρώτη θέση της άμιλλας. Σε μεγάλα εργοστάσια εκατοντάδες εργάτες έχουν ενισχύσει οικονομικά έως τώρα το Κόμμα, πολλοί για πρώτη φορά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα μεγάλη φαρμακαποθήκη, όπου έχουν δώσει οικονομική ενίσχυση έως τώρα πάνω από το 20% των εργατών.

Με ανεβασμένη προσφορά από όλα τα στελέχη και τα μέλη της ΚΟ Αττικής, τους φίλους και οπαδούς, με πλατιά συσπείρωση και σε αυτήν την αναμέτρηση και πολύ μεγάλο άνοιγμα για την οικονομική στήριξη του ΚΚΕ, μπορούμε να υπερκαλύψουμε όλους τους στόχους και να ανταποκριθούμε ώστε να βρεθούμε στις πρώτες θέσεις της άμιλλας, για να ανεβάσουμε το Κόμμα πιο ψηλά και να αναγκάσουμε και την Κεντρική Μακεδονία να επιταχύνει...


Του
Πέτρου ΜΑΡΚΟΜΙΧΑΛΗ*
*Ο Π. Μαρκομιχάλης είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής