ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ
Μαζική διαμαρτυρία έξω από την ΕΡΤ για τα fake news του πολέμου

Με επιτυχία έγινε το ίδιο βράδυ και η νέα εκδήλωση στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ

Σάββατο 25 Νοέμβρη 2023 - Κυριακή 26 Νοέμβρη 2023

Με μαζική διαμαρτυρία στην ΕΡΤ συνεχίστηκαν την Παρασκευή οι παρεμβάσεις εργαζομένων στα ΜΜΕ οι οποίοι καταδικάζουν τα fake news και την προπαγάνδα του πολέμου από το Ισραήλ και τους συμμάχους του. Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι στάθηκαν στην είσοδο της ΕΡΤ με το πανό και τις πικέτες τους και ενημέρωσαν πλατιά τους εργαζόμενους που έμπαιναν ή έβγαιναν από το Ραδιομέγαρο.

Με τα συνθήματά τους να φτάνουν μέχρι μέσα στο κτίριο, κάλεσαν τους συναδέλφους τους της ΕΡΤ να καταδικάσουν τις κατασκευασμένες ειδήσεις που αναπαράγουν τα ΜΜΕ με προμετωπίδα την κρατική τηλεόραση, η διοίκηση της οποίας άλλωστε συμμετείχε και στα σεμινάρια που οργανώνει η ισραηλινή πρεσβεία, για να επιβάλουν χέρι χέρι με την κυβέρνηση και τους ιδιοκτήτες των μεγάλων δημοσιογραφικών συγκροτημάτων τη μονοφωνία της ισραηλινής - ευρωατλαντικής ενημέρωσης για τον πόλεμο.

Αυτό επιβεβαίωσε και η στάση της διοίκησης της ΕΡΤ, η οποία αρνήθηκε σε αντιπροσωπεία των εργαζομένων να μπει μέσα στο κτίριο και να συζητήσει με τους συναδέλφους, απαιτώντας «να αφήσουν τις ανακοινώσεις σε ένα σημείο, για να τις πάρει από εκεί όποιος ενδιαφέρεται»! Μάλιστα, παρά την επιμονή των συγκεντρωμένων, ο πρόεδρος της ΕΡΤ δεν εμφανίστηκε καν στο τηλέφωνο για να υπερασπιστεί την απαράδεκτη και κατάπτυστη απόφασή του.


RIZOSPASTIS

Η στάση της διοίκησης της ΕΡΤ και της κυβέρνησης καταγγέλθηκε από τους συγκεντρωμένους, που συνέχισαν να ενημερώνουν τον κόσμο, συναντώντας μεγάλη ανταπόκριση: Δεν ήταν λίγοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που βγήκαν από το κτίριο για να πάρουν την ανακοίνωση, ενώ άλλοι αποχωρούσαν κορνάροντας με τα αυτοκίνητά τους, επιδοκιμάζοντας και με αυτόν τον τρόπο την κινητοποίηση στην είσοδο του Ραδιομεγάρου.

Το βράδυ της ίδιας μέρας έγινε με επιτυχία στην ΕΣΗΕΑ η νέα εκδήλωση ενάντια στα fake news του πολέμου, όπου παρενέβησαν μέσω skype ο Ακελ Τακάζ, Παλαιστίνιος οφθαλμίατρος που ζει στη Δυτική Οχθη, και ένας Παλαιστίνιος δημοσιογράφος που βρίσκεται στη Λωρίδα της Γάζας, μεταφέροντας με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις από το μέτωπο και την κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη. Η πρωτοβουλία συνεχίζεται με τη συλλογή και νέων υπογραφών στο κείμενο ενάντια στα fake news, που διακινείται πλατιά στους εργαζόμενους των ΜΜΕ.



RIZOSPASTIS