ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
«Ανάσταση» στην... Μπολόνια
Παρασκευή 19 Απρίλη 2002

Sportidea

Η απόδοση του Παπαδόπουλου ήταν καθοριστική για τη νίκη του ΠΑΟ
Πάσχα στην Μπολόνια ετοιμάζεται να κάνει ο Παναθηναϊκός που χτες με τη νίκη στη Λουμπλιάνα σφράγισε το εισιτήριο για το φάιναλ φορ της φετινής Ευρωλίγκα που θα γίνει στην ιταλική πόλη στις 3 και 5 του Μάη. Εκεί στον ημιτελικό της Μ. Παρασκευής θα βρεθεί αντιμέτωπος για τρίτη συνεχόμενη φορά με μια παλιά του γνώριμη τη Μακαμπί Τελ Αβίβ (ο άλλος ημιτελικός Κίντερ - Μπένετον). Οσο για τον Ολυμπιακό αυτός έκανε το καθήκον κόντρα στην ΑΕΚ αλλά τα... μαντάτα από τη Σλοβενία δεν του έδωσαν τη χαρά που θα ήθελε.

ΟΛΥΜΠΙΑ-ΠΑΟ 72-79

Ενα τρίποντο του Κουτλουάι στα τελευταία 40`` σφράγισε τη διαφορά ασφαλείας που είχε επιτευχθεί στο τελευταίο δίλεπτο βάζοντας τέλος σε ένα ιδιαίτερα αγωνιώδες παιχνίδι στο «Χάλα Τίβολι». Η Ολύμπια Λιουμπλιάνας, στο πρώτο 10λεπτο αιφνιδίασε με την πολύ καλή παρουσία της τους «πράσινους», οι οποίοι βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ ακόμα και με 12 πόντους (29-17 στο πρώτο δεκάλεπτο). Ομως, η σπουδαία απόδοση των Παπαδόπουλου και Μουλαομέροβιτς καθώς και η πολύ καλή άμυνα που εφάρμοσε ο Παναθηναϊκός, άλλαξαν τη ροή στον αγώνα και προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 42-37. Μετά από μια αμφίρροπη επανάληψη η ψυχραιμία και η εμπειρία των «πρασίνων» στα τελευταία λεπτά τους έδωσε τη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑ: Βελς 20, Μόντριτς 2, Ούντριχ 14, Μουγεζίνοβιτς 7, Αβοτζόμπι 16, Νταλ 2, Ζντοβτς 6, Σούμποτιτς, Χούκιτς 3, Μπόισα 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καλαϊτζής 2, Μποντιρόγκα 19, Κουτλουάι 10, Μίντλετον 8, Ρότζερς, Παπαδόπουλος 20, Μουλαομέροβιτς 16, Αλμπανο 2, Αλβέρτης 2, Σάντσες

ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 65-75

Νίκη χωρίς αντίκρισμα πέτυχε ο Ολυμπιακός στο άδειο χτες ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην έπιασαν σπουδαία απόδοση, αντίθετα είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα, όμως φορτσάροντας από τα μισά της τρίτης περιόδου κατάφεραν να επικρατήσουν των γηπεδούχων που απλά έκαναν το παιχνίδι τους. Ξεκίνησαν δυνατά παίρνοντας διαφορά 8 πόντων (15-3) αλλά η ΑΕΚ γρήγορα ισορρόπησε αλλάζοντας τις ισορροπίες αφού προηγήθηκε στο ημίχρονο 33-29. Από τα 25` άρχισε η ανάκαμψη του Ολυμπιακού αφού βελτίωσε την άμυνά του ενώ άρχισε να αποδίδει και η περιφέρεια κυρίως χάρις στους Παπαλουκά και Ρισασέ.

ΑΕΚ: Χόλντεν 7, Καρ 8, Τσιάρας 4, Μπετς 15, Κακιούζης 5, Μπιλμπά 3, Χατζής 15, Κικίλιας, Παντελιάδης 8.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπουντούρης 3, Φορντ 24, Ρισασέ 8, Φόρεστ 11, Αμανατίδης 8, Ντε Μιγκέλ 5, Παπανικολάου, Παπαλουκάς 8, Τόμιτς 8, Φέμερλινγκ