ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ
Οι Μονόλογοι της Γάζας
Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2023

Εργο της Εύας Μελά
Ας ενώσουμε τις φωνές μας με τις φωνές των παιδιών της Γάζας!

Ενα παγκόσμιο κάλεσμα καλλιτεχνικής αλληλεγγύης...

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ανταποκρινόμενο στην έκκληση του θεάτρου «ASHTAR» της Παλαιστίνης, καλεί τον κόσμο της πόλης να δώσει το «παρών» σήμερα Τετάρτη, στις 8 το βράδυ στο θέατρο «Μπάρρυ» (Σανταρόζα 7 και Καρόλου), για να παρακολουθήσει μια βραδιά αναγνώσεων και παρουσιάσεων των «Μονολόγων από τη Γάζα».

Οι «Μονόλογοι από τη Γάζα» γράφτηκαν από 33 μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 13 - 17 ετών στο πλαίσιο θεατρο-παιδαγωγικού προγράμματος που υλοποίησε το 2010 το θέατρο «ASHTAR», μετά τον πρώτο πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας. Δεκατρία χρόνια μετά, οι «Μονόλογοι» παραμένουν τραγικά επίκαιροι, αποτυπώνοντας μέσα από τις φωνές των 33 νέων τη φρίκη του πολέμου, την εμπειρία της κατοχής, τους φόβους, τις σκέψεις, αλλά και τα όνειρα και τις ελπίδες των νέων στη Γάζα.

Το Θέατρο «ASHTAR» της Παλαιστίνης, με αφορμή τον φρικτό πόλεμο που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, απευθύνει έκκληση προς όλους τους φίλους του και τους θεατρικούς δημιουργούς σε όλο τον κόσμο: Να διαβάσουν ή να παρουσιάσουν δημόσια τους «Μονολόγους από τη Γάζα» στις 29 Νοέμβρη, Διεθνή Μέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την προβολή του ντοκιμαντέρ «The Gaza Monologues; ten years and the dream continues» (αγγλικοί υπότιτλοι, διάρκεια 20').