Πολιτιστικές δράσεις στα Στέκια της ΚΝΕ
Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2023

Τα Στέκια Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, απαντώντας στις ανάγκες των παιδιών και των γονιών τους για δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και δωρεάν πρόσβαση στον πολιτισμό, φιλοξενούν όμορφες δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους!

Στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας «Μάνος Λοΐζος» (Τροίας 36, Βικτώρια) λειτουργεί παιδική θεατρική ομάδα και παιδική χορωδία. Με την καθοδήγηση θεατροπαιδαγωγών και μουσικοπαιδαγωγών τα παιδιά γίνονται μια ομάδα, δημιουργούν, διευρύνουν τα όριά τους, αλληλεπιδρούν, καλλιεργούν τα εκφραστικά τους μέσα...

Το προηγούμενο διάστημα λειτουργούσε εργαστήρι κεραμικής το οποίο ολοκλήρωσε πρόσφατα με επιτυχία τις συναντήσεις του! Το επόμενο διάστημα το εργαστήρι κεραμικής θα φιλοξενηθεί στο Μενίδι.

Για τις τέσσερις Κυριακές του Φλεβάρη του 2024, 4, 11, 18 και 25/2, το εργαστήρι κεραμικής θα φιλοξενηθεί στο Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ στο Μενίδι. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον πηλό, ένα εύπλαστο και φυσικό μέσο που η επαφή μαζί του ανοίγει τους ορίζοντες της φαντασίας και της δημιουργίας!

Σε δήλωσή της η Ιουλία Γερασκλή, κεραμίστρια, αναφέρει:

«Το μάθημα απευθύνεται σε παιδιά 5 - 12 χρόνων, μέσα από την επαφή τους με τον πηλό γνωρίζουν την κεραμική τέχνη και ανακαλύπτουν τον ρόλο της στην καθημερινότητα.

Ξεκινάμε από μία μπάλα πηλού και με τη μέθοδο της πηλοπλαστικής δημιουργούμε διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα. Ο πηλός είναι ένα φυσικό και εύπλαστο μέσο πολύ ευχάριστο για τα χέρια των μικρών παιδιών, καθώς τα βοηθάει να αντιληφθούν τον όγκο, το βάρος, το σχήμα και γενικά την έννοια της φόρμας. Η ενασχόληση με τον πηλό φαίνεται για τα παιδιά παιχνίδι, είναι όμως ένας δρόμος πειραματισμού, ανακάλυψης, συναισθηματικής έκφρασης και δημιουργικότητας.

Είναι σημαντική για εκείνα η μεγάλη ικανοποίηση και χαρά που νιώθουν καταφέρνοντας να κατασκευάσουν το δικό τους αντικείμενο εξ ολοκλήρου με τα χέρια τους και με εργαλεία χειρός, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν την αισθητική και την αυτοπεποίθησή τους. Τα παιδιά είναι ελεύθερα να δημιουργήσουν με τη φαντασία τους, να δώσουν μορφή και ύφος σε αντικείμενα που αποτελούν έργα τέχνης».