SUPER LEAGUE
Σε αποπνικτικό τοπίο...

Τα έκτροπα στον Βόλο και η νέα όξυνση στους ανταγωνισμούς στον χώρο στιγμάτισαν για μία ακόμα φορά το πρωτάθλημα | Πρωτιά του Παναθηναϊκού στο φινάλε του 1ου γύρου

Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2023

Eurokinissi

Συνέπεια των πολύπλευρων ανταγωνισμών στον χώρο του ποδοσφαίρου αποτελούν και τα νέα έκτροπα στον Βόλο
Με τα έκτροπα στον Βόλο να σημαδεύουν μία ακόμα αγωνιστική, ως συνέπεια και των γενικότερων πολύπλευρων ανταγωνισμών μεταξύ αντίπαλων συμφερόντων στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, το πρωτάθλημα της Super League έριξε την αυλαία του για τον 1ο γύρο με τη 13η αγωνιστική. Στο αγωνιστικό μέρος, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε μόνος 1ος χάρη στη νίκη επί του ΟΦΗ, παίρνοντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, ενώ ανακατατάξεις υπήρξαν στις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης τετράδας, με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να επικρατούν εντός έδρας του Αρη και της Λαμίας αντίστοιχα και, εκμεταλλευόμενοι το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στον Βόλο, η μεν «Ενωση» να περνάει μόνη 2η, ο δε «Δικέφαλος του Βορρά» να ανεβαίνει 3ος.

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, Βόλος και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι 2-2 (Μωραΐτης 20', Γκαρσία 51' πέναλτι - Ελ Κααμπί 44' πέναλτι, Καλογερόπουλος 54 αυτογκόλ), σε ένα ματς που στο φινάλε του στιγματίστηκε από επεισόδια μεταξύ οπαδών των φιλοξενούμενων και αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Η αποπνικτική ατμόσφαιρα επηρέασε τους υπόλοιπους θεατές (ανάμεσά τους και μικρά παιδιά), αλλά και τους παίκτες και τα μέλη των αποστολών των δύο ομάδων. Αποτέλεσμα ήταν ο διαιτητής Παπαπέτρου στις καθυστερήσεις να διακόψει προσωρινά το ματς. Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο μετά από σχεδόν μία ώρα, με εμφανή την έλλειψη διάθεσης για παιχνίδι και τον διαιτητή μετά από ένα δίλεπτο να σφυρίζει τη λήξη. Αγωνιστικά, από το ματς απουσίασε το θέαμα, ωστόσο είχε ένταση, ανατροπές, τρία πέναλτι, δύο αποβολές (Μύγας - Ρέτσος) και δύο ακυρωθέντα γκολ μέσω VAR για τον Ολυμπιακό.

Για τις διαιτητικές αποφάσεις και όσα συνέβησαν στο φινάλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση με βαρείς χαρακτηρισμούς. Σε αυτή μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για «συμμορία που με τακτικές μαφίας» διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ στρέφεται τόσο κατά των ενεργειών της αστυνομίας στο γήπεδο όσο και κατά των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Αθλητισμού και Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα, για τα όσα καταγγέλλονται από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, με χθεσινή της εντολή η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Αδειλίνη κάλεσε τον ιδιοκτήτη και πρόεδρο των «ερυθρολεύκων» Β. Μαρινάκη, προκειμένου να την ενημερώσει.

Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός, με πρωταγωνιστή για μία ακόμα φορά τον Φώτη Ιωαννίδη, νίκησε τον ΟΦΗ με το ευρύ 4-0 (Ιωαννίδης 34' πέναλτι, 90'+1, Αϊτόρ 62', Παλάσιος 69') και διατηρήθηκε στην κορυφή, βγάζοντας αντίδραση μετά την ήττα από τη Βιγιαρεάλ για το Europa League.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Αρη (Βίντα 59'). Οι γηπεδούχοι ήταν γενικά καλύτεροι αλλά φλύαροι επιθετικά και βρήκε τη λύση σε στατική φάση, ενώ ο Αρη πέρα από δύο καλές στιγμές (Μορόν, Ντουμπάντζιο) δεν απείλησε ιδιαίτερα.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα τη Λαμία με 3-0 (Κωνσταντέλιας 21', Σοάρες 43', Σάστρε 57'), «καθαρίζοντας» από το πρώτο μέρος με το υπέρ του 2-0 και με κορυφαίο τον Κωνταντέλια.

Κατά τ' άλλα: Ο Παναιτωλικός πήρε νίκη - βαθμολογική ανάσα στο Αγρίνιο επί της Κηφισιάς με σκορ 3-0 (Πέδρο 46' πέναλτι, Ντουάρτ 58', 61'). Σε τροχιά πεντάδας μπήκε ο Αστέρας Τρίπολης, μετά την εντός έδρας νίκη του επί του Πανσερραϊκού με 1-0 (Μιριτέλο 78'). Και στο Περιστέρι, Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 1-1 (Ρομπάιγ 64' - Εραμούσπε 85' πέναλτι).