Στη Βηρυτό για την ειρήνη
Σάββατο 20 Απρίλη 2002

ο Ρότζερ Γουότερς
Για την «αγάπη, την ελευθερία και την ειρήνη» τραγούδησε την Τετάρτη το βράδυ στη Βηρυτό ο Ρότζερ Γουότερς των θρυλικών «Pink Floyd». Η συναυλία του ξεσήκωσε πραγματικά τις χιλιάδες κοινού και μετατράπηκε ουσιαστικά σε αντιπολεμική εκδήλωση.

Τουλάχιστον 7.000 άνθρωποι τραγούδησαν μαζί με τον βετεράνο ρόκερ, ενώ ένα από τα πιο συγκινητικά στιγμιότυπα της συναυλίας ήταν η κραυγή φρίκης που έβγαλαν πλήθος νέων, σηκώνοντας ψηλά την παλαιστινιακή μαντίλα, τη στιγμή που σε γιγαντοοθόνη προβλήθηκαν εικόνες των «Αγίων Τόπων» και η λέξη «Ναζαρέτ» που συνόδευαν ένα τραγούδι του Γουότερς.

Το κοινό ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό στα αντιπολεμικά τραγούδια του Γουότερς, με κορυφαίο το «Φέρτε τα παιδιά πίσω στην Πατρίδα» από τον πασίγνωστο δίσκο του συγκροτήματος «The Wall». Το κοινό, διασκευάζοντας από σκηνής τον πιο γνωστό στίχο του άλμπουμ «Hey teachers leave the kids alone» («Εϊ δάσκαλοι αφήστε τα παιδιά στην ησυχία τους»), τραγούδησε «Hey Sharon, leave the kids alone» («Εϊ Σαρόν, άσε τα παιδιά στην ησυχία τους»).

Θαυμαστές του Γουότερς φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν «δεν είναι οι δήμιοι που με τρομάζουν, αλλά η αδιαφορία ενός κόσμου χωρίς οίκτο», επίσης από στίχο τραγουδιού των «Pink Floyd».