ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
ΟΧΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αναβάθμιση των σπουδών μας ΤΩΡΑ!

Οι φοιτητές δηλώνουν αποφασισμένοι και προειδοποιούν: Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο!

Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2023

Εκλεγμένοι πρόεδροι Φοιτητικών Συλλόγων πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική παρέμβαση χτες Τρίτη, πρώτη μέρα της συνόδου των πρυτάνεων στο Καβούρι.

Μπροστά στην είσοδο του ξενοδοχείου όπου γίνεται η σύνοδος ανήρτησαν πανό που ανέγραφε «ΟΧΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αναβάθμιση των σπουδών μας ΤΩΡΑ!».

Η χτεσινή παρέμβαση «αποτελεί μία ακόμα πρωτοβουλία οργάνωσης της πάλης των φοιτητών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα! Αυτές τις μέρες δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι οργανώνουν την ενημέρωση και τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Παρασκευής».

Σε δηλώσεις του από το σημείο ο Μιχάλης Φαναρτζής, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Πανεπιστημίου Πειραιά, ανέφερε ότι «το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι αιτία πολέμου» και κάλεσε τους φοιτητές και τους συλλόγους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, με αποκορύφωμα τον πανελλαδικό συντονισμό πάνω από 100 Φοιτητικών Συλλόγων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά το Σάββατο 16 Δεκέμβρη.

Αντίστοιχα ο Αγγελος Θωμόπουλος, πρόεδρος του ΦΣ Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ, κατήγγειλε την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας, που επέλεξε να αντιμετωπίσει τους εκπροσώπους των φοιτητών ως εγκληματίες, κάνοντας ελέγχους. Καταλήγοντας, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα δεχτούμε τη διάλυση των πτυχίων μας! Δεν ανεχόμαστε την υποβάθμιση των σπουδών μας! Η κυβέρνηση μπορεί να είναι πλειοψηφία στη Βουλή, εμείς όμως είμαστε η πλειοψηφία στα ΑΕΙ και θα μας βρουν απέναντί τους. Οι φοιτητές είμαστε αποφασισμένοι».

Κάλεσαν όλους τους φοιτητές να συμμετάσχουν:

Την Παρασκευή στις 11 π.μ. στη σύνοδο των πρυτάνεων και στις 7 μ.μ. στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Το Σάββατο στις 11 π.μ. στην Πανελλαδική Συνάντηση άνω των 100 Φοιτητικών Συλλόγων, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.