Δέσμευσή μας η πάλη για τις ανάγκες των πολλών

Ορκίστηκε ο δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Τύρναβο

Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2023

Ορκίστηκε την Κυριακή ο νέος δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο που εκλέχτηκε με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στην ορκωμοσία παραβρέθηκε η Μαρία Γαβαλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του, ο Στέλιος Τσικριτσής σημείωσε μεταξύ άλλων πως «θα πάμε μπροστά για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων. Το σύνθημά μας αυτό αποτελεί τη δική μας δέσμευση απέναντί σας» και πρόσθεσε πως «δεσμευόμαστε όμως ότι θα αγωνιστούμε και θα παλέψουμε, όπως πολύ καλά ξέρουμε. Δεσμευόμαστε πως δική μας προτεραιότητα θα είναι πάντα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή σας και τις ανάγκες σας».

Αναφερόμενος στα προβλήματα και στο αν υπάρχει λύση, σημείωσε: «Ξεκάθαρα υπάρχει και είναι ο αγώνας της νέας δημοτικής αρχής μαζί με τον λαό του δήμου Τυρνάβου. Διότι ένας περήφανος λαός, που διεκδικεί τα δίκια του, θα είναι πάντα νικητής. Αλλωστε, ποτέ κανείς δεν κέρδισε καθισμένος με το χέρι ανοιχτό και απλωμένο, αλλά όρθιος, διεκδικώντας τα δικαιώματά του. Αγωνιστές ήμασταν και έτσι θα παραμείνουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί με τους αγρότες, μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί με τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους που καταστρέφονται από το σύστημα. Σε αυτούς τους ανθρώπους λογοδοτούμε εμείς, για αυτών τις ανάγκες θα παλέψουμε».


Υπογράμμισε ότι «οι βασικοί μας άξονες βασίζονται σε ένα αύριο που θα προτάσσει την προστασία της ζωής του λαού και θα δίνει λύσεις στις ανάγκες του, ώστε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των παιδιών του δήμου μας στις σχολικές δομές, με αντιπυρική προστασία, με ουσιαστική αντισεισμική θωράκιση και με βελτίωση των μονάδων αυτών. Θα αγωνιστούμε για τη σταδιακή βελτίωση της καθαριότητας και του πράσινου στις πόλεις και τα χωριά μας, που βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση, για την αναγέννηση του Πολιτισμού που βρίσκεται σε εγκατάλειψη τα τελευταία χρόνια στον δήμο μας και έχει αφεθεί στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των συλλόγων, για τη βελτίωση των ξεχασμένων αθλητικών εγκαταστάσεων. Θα παρέμβουμε βελτιώνοντας σταδιακά την αστική και αγροτική οδοποιία, όπως και άλλους άξονες που θα τους βλέπετε να εξελίσσονται στην πορεία με γνώμονα πάντα την κοινωνική πολιτική. Εχοντας πάντα όμως ξεκάθαρο ότι όλοι μαζί θα παλέψουμε απέναντι σε οτιδήποτε αντιλαϊκό μας επιβάλλουν διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει».