ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 79,23% η κάλυψη του πλάνου
Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 24 Δεκέμβρη 2023

RIZOSPASTIS

Το 80% άγγιξε η κάλυψη του συνολικού πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ μετά το 8ο κατά σειρά «κλείσιμο», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Δεκέμβρη. Συγκεκριμένα, έχει καλυφθεί το 79,23%.

Στην κορυφή της κατάταξης στρογγυλοκάθεται η ΚΟ Ηπείρου με 101,01%, καθώς όχι μόνο έπιασε το πλάνο της με ένα επιπλέον 14% που κάλυψε μέσα σε μια βδομάδα, αλλά άνοιξε και την ψαλίδα με τη 2η θέση. Εκεί βρίσκεται η ΚΟ Εξωτερικού με 91,97%, που δεν εγκαταλείπει όμως το κυνήγι της πρώτης θέσης.

Δυναμικό μπάσιμο στην πρώτη τριάδα έκανε η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 87,39%, καλύπτοντας 17% επιπλέον του πλάνου της και κάνοντας άλμα 4 θέσεων. Ωστόσο... καραδοκούν η ΚΟ Αιγαίου με 85,23%, αλλά και η ΚΟ Κρήτης με 83,80%. Πάνω από το 80% κινείται και η ΚΟ Αττικής με 80,82%. Συνεχίζει τα προσπεράσματα η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας με 77,98%, που τώρα βρίσκεται στην 7η θέση.

Ελάχιστα πίσω ακολουθεί η ΚΟ Θεσσαλίας με 77,51%. Η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας με 74,11% επιτάχυνε καλύπτοντας ένα επιπλέον 14% τη βδομάδα που μας πέρασε. Ακολουθούν κατά σειρά οι ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 74,02%, Δυτικής Ελλάδας με 70,47% και Πελοποννήσου με 68,30%.


Το 76,98% του πλάνου της έχει καλύψει η ΚΝΕ. Το 67,93% η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» και το 55,50% αυτή του «902».

Δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας!

Η μάχη της οικονομικής ενίσχυσης του Κόμματος αποκτά ιδιαίτερη σημασία φέτος για τα νησιά του Αιγαίου, σημειώνει στον «Ριζοσπάστη» η Δήμητρα Παντάπαση, μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ.

Οπως εξηγεί, «μετά από μια σειρά από εκλογικές μάχες αλλά και καθημερινούς αγώνες, όλους αυτούς τους μήνες, υπάρχουν πολλά περιθώρια για την καθολική επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, που είναι και μονόδρομος. Η καλή οικονομική κατάσταση ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της πάλης σε όλα τα μέτωπα, στην υλοποίηση του σχεδιασμού των Οργανώσεών μας, είναι στόχος γύρω από τον οποίο μπορεί να εκφραστεί ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση και μαχητικότητα».

Υπογραμμίζει ότι ειδικά στα νησιά, που «η ακρίβεια είναι ακόμη μεγαλύτερη, τσακίζοντας περαιτέρω το λαϊκό εισόδημα και θέτοντας επιπλέον εμπόδια στη δραστηριότητά μας, είναι στοίχημα όχι μόνο να αυξήσουμε τους συντρόφους και φίλους που είναι στη μάχη για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ αλλά και να φτάσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους λαϊκούς ανθρώπους».

«Φέτος οι δυνατότητες είναι ακόμα μεγαλύτερες και για τους δύο αυτούς στόχους», σημειώνει και φέρνει το χαρακτηριστικό παράδειγμα της Ικαρίας που βρίσκεται ήδη στο 104,84%. «Οι μισές ΚΟΒ έχουν ήδη υπερκαλύψει τους στόχους τους και οι υπόλοιπες είναι σε τροχιά υπερκάλυψης. Σημαντικό ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα έπαιξαν η έγκαιρη προετοιμασία των ΚΟΒ, η προσπάθεια δραστηριοποίησης της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του Κόμματος, αλλά και πολλών φίλων, οι οποίοι συνεισφέρουν όχι μόνο οικονομικά αλλά και υλικά στις διάφορες πρωτοβουλίες.


Πέρα από την απεύθυνση με το κουπόνι η Τομεακή Επιτροπή και οι ΚΟΒ έχουν πάρει πολλές και πολύμορφες πρωτοβουλίες. Εχει οργανωθεί λαχειοφόρος, έχουν γίνει πολλά γλέντια ανά περιοχή και χωριό που βοηθούν όχι μόνο στην επίτευξη των στόχων αλλά και στην ενίσχυση των δεσμών με τον κόσμο που συζητάμε και δρούμε μαζί. Παρά τα θετικά αποτελέσματα, αλλά και το μικρό μέγεθος του νησιού, υπάρχει ακόμα κόσμος στον οποίο δεν έχουμε φτάσει, γεγονός που αποδεικνύει ότι σε αυτήν τη μάχη δεν υπάρχει όριο».

Η Δ. Παντάπαση συμπληρώνει ότι, όπως στην Ικαρία, «έτσι και σε όλα τα νησιά έχουμε τη δυνατότητα ακόμα περισσότεροι να φτάσουμε σε πολύ περισσότερους και να μετατρέψουμε σε πολιτικό δεσμό το δίευρω που δίνει από το υστέρημά της, αλλά με την καρδιά της, μια λαϊκή οικογένεια, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που εξανεμίζει τον μισθό πριν αυτός δοθεί». Και καταλήγει: «Τις βδομάδες που απομένουν δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την υπερκάλυψη όλων των στόχων μας!».