ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκθέσεις βιβλίου και παρουσιάσεις πολιτικών και λογοτεχνικών έργων
Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2023

Πετυχημένες βιβλιοπαρουσιάσεις οργάνωσε το προηγούμενο διάστημα η ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ με σύνθημα «Η γνώση είναι δύναμη στον αγώνα για να αλλάξουμε τον κόσμο», παράλληλα με τις εκθέσεις βιβλίου στα Στέκια Πολιτισμού της ΚΝΕ.

Οι βιβλιοπαρουσιάσεις κινήθηκαν σε τρεις θεματικές ενότητες. Η πρώτη ενότητα περιελάμβανε την παρουσίαση των εκδόσεων της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ «Αλήθειες και Ψέματα για τον καπιταλισμό» από στελέχη της ΚΝΕ, στα Στέκια της Οργάνωσης στο Μενίδι, στην Καισαριανή, στην Αθήνα και σε άλλους χώρους.

Η δεύτερη θεματική ενότητα είχε τίτλο «Πόλεμος - ο μεγάλος σκηνοθέτης της επανάστασης», εμπνευσμένο από τα λόγια του Β. Ι. Λένιν. Περιελάμβανε παρουσίαση των εκδόσεως της «Σύγχρονης Εποχής» για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση, παρουσίαση του έργου «10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» του Τζον Ριντ για το χρονικό των ημερών της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, αλλά και παρουσίαση του λογοτεχνικού έργου «Τα διαμάντια στην υπηρεσία της επανάστασης» του Γ. Σεμιόνοφ, για πλευρές της Ιστορίας της Οκτωβριανής Επανάστασης αλλά και της εποποιίας της εδραίωσης της εργατικής εξουσίας σε συνθήκες εμφυλίου πολέμου και ιμπεριαλιστικής περικύκλωσης.

Η τρίτη θεματική ενότητα ήταν αφιερωμένη στην εργατική, προοδευτική λογοτεχνία. Στο πλαίσιο αυτό, παραμονές της συμπλήρωσης 55 χρόνων από τον θάνατο του Τζον Στάινμπεκ, παρουσιάστηκε το έργο του «Σε αμφίβολη μάχη», για την ιστορία μιας μεγάλης απεργίας εργατών γης τη δεκαετία του '30 στις ΗΠΑ, που φωτίζει το καθήκον των κομμουνιστών στην καθοδήγηση των μεγάλων ταξικών συγκρούσεων. Παρουσιάστηκε ακόμα η «Σιδερένια Φτέρνα» του Τζακ Λόντον, ένα έργο - σταθμός της εργατικής προοδευτικής λογοτεχνίας που χαρακτηρίζεται από την επική γραφή του και την αισιοδοξία του για την τελική επικράτηση του σοσιαλισμού, καθώς και η έκδοση «Τα Καπνά» του Ντ. Ντίμοφ, για τη σύγκρουση εργατών και αστών τις δεκαετίες του '30 και του '40 στη Βουλγαρία.


Οι εκθέσεις βιβλίου στα Στέκια Πολιτισμού της ΚΝΕ στην Αττική συνεχίζονται μέχρι αύριο Σάββατο ως εξής: