EUROLEAGUE
Σύνθημα αντεπίθεσης για τον Ολυμπιακό

Στοχεύοντας στη βαθμολογική ανάκαμψη οι «ερυθρόλευκοι» ανοίγουν την αυλαία του β' γύρου στο Βερολίνο κόντρα στην Αλμπα

Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2023

Eurokinissi

Με τον αέρα της νίκης του στη Γαλλία επί της Βιλερμπάν την προηγούμενη αγωνιστική της Euroleague, ο Ολυμπιακός ψάχνει απόψε στη Γερμανία δεύτερο συνεχόμενο «διπλό», με αντίπαλο την Αλμπα Βερολίνου για τη 17η αγωνιστική (21.00 - Novasports Prime).

Στο ξεκίνημα του β' γύρου της κανονικής περιόδου οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους, αρχής γενομένης από το αποψινό ματς, ώστε να καλύψουν το έδαφος που έχασαν το προηγούμενο διάστημα (4 ήττες στις τελευταίες 6 αγωνιστικές) και να ανέβουν πιο ψηλά από την 11η θέση όπου βρίσκονται αυτήν τη στιγμή (8-8 ο απολογισμός τους). Κόντρα στη γερμανική ομάδα, εκ των ουραγών της Euroleague και απογοητευτική μέχρι τώρα (17η με 3-13), ο Ολυμπιακός καλείται να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί της αναμέτρησης.

Πάντως ο Γιώργος Μπαρτζώκας εκτιμά ότι δεν παίζει ρόλο η βαθμολογική θέση της Αλμπα. Στις δηλώσεις του ενόψει του ματς ο τεχνικός του Ολυμπιακού χαρακτήρισε τη γερμανική ομάδα αξιόλογο σύνολο, ενισχυμένο αγωνιστικά μετά την επιστροφή μιας σειράς παικτών οι οποίοι ήταν τραυματίες, κι έτσι είπε ότι θα είναι επικίνδυνο ματς, με αρκετές παγίδες που η ελληνική ομάδα καλείται να αποφύγει. Ενόψει β' γύρου ο Γ. Μπαρτζώκας έθεσε ως στόχο τη βελτίωση της αγωνιστικής παρουσίας της ομάδας, ποντάροντας γι' αυτό και στη βελτίωση της κατάστασης με τους τραυματισμούς, αλλά και στις προσθήκες που έγιναν στην ομάδα.