ΔΑΜΑΣΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Είδη πρώτης ανάγκης στις σεισμόπληκτες οικογένειες παρέδωσε η αγωνιστική δημοτική αρχή
Τετάρτη 3 Γενάρη 2024

Ο αγωνιστής δήμαρχος Τυρνάβου Στ. Τσικριτσής με το κλιμάκιο της δημοτικής αρχής και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στο πλευρό των σεισμοπαθών του Δαμασίου
Είδη πρώτης ανάγκης στις 50 σεισμόπληκτες οικογένειες του Δαμασίου, που εξακολουθούν να μένουν σε κοντέινερ σχεδόν τρία χρόνια μετά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, παρέδωσε την Παρασκευή αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής Τυρνάβου με επικεφαλής τον δήμαρχο Στέλιο Τσικριτσή, εκλεγμένο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Οι πληγέντες βλέπουν να έχουν γκρεμιστεί οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για «άμεση επισκευή και κατασκευή καινούργιων σπιτιών», «πλήρη αποκατάσταση» των πληγέντων, και δεν γνωρίζουν ακόμα πότε θα κατασκευαστούν τα νέα τους σπίτια.

Η διανομή έγινε σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, που απευθύνθηκε στους εργαζόμενους της πόλης για τη συλλογή των ειδών πρώτης ανάγκης, δείχνοντας έτσι για άλλη μια φορά έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον λαό που δοκιμάζεται καθημερινά.

Η αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής έγινε δεκτή μέσα σε θερμό κλίμα από τους σεισμόπληκτους, που βιώνουν την εγκατάλειψη από το κράτος, ενώ μαζί με τις ευχές για καλές γιορτές η δημοτική αρχή ξεκαθάρισε ότι θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους, παλεύοντας μαζί τους για άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους, για ουσιαστική αποκατάσταση και ανοικοδόμηση νέων, σύγχρονων και ασφαλών σπιτιών.

Σε δηλώσεις του ο Στ. Τσικριτσής επεσήμανε ότι «η έκφραση της αλληλεγγύης αποτελεί βασικό όρο ώστε να μείνουν όρθιοι οι σεισμόπληκτοι, να καλλιεργηθεί η αξία της οργανωμένης, συλλογικής δράσης. Η πρωτοβουλία μας δεν έχει καμία σχέση με το "ενδιαφέρον" διαφόρων χορηγών και επιχειρήσεων που υποκαθιστούν την κρατική ευθύνη, ενώ ταυτόχρονα κάνουν γαργάρα ότι η αντιλαϊκή πολιτική του "κόστους - οφέλους" για το κεφάλαιο συνθλίβει τις ανάγκες του λαού, αφήνοντάς τον απροστάτευτο πριν, στη διάρκεια και μετά από κάθε φυσική καταστροφή».



Η λαϊκή αλληλεγγύη γίνεται πράξη