ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Τη νέα χρονιά να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης και να συναντηθεί με την ανατρεπτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ
Τετάρτη 3 Γενάρη 2024

Eurokinissi

Η παιδική χορωδία της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας είπε τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό. Η χορωδία της Συνομοσπονδίας τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια, ενώ ο Σάββας Σιάτρας με την ορχήστρα του τραγούδησε τραγούδια της Ηπείρου, τα οποία χόρεψε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών του δήμου Χαϊδαρίου μαζί με μέλη του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας και τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αντάλλαξε δώρα με τα μέλη του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλημέρα σε όλους και όλες, χρόνια πολλά, καλή Πρωτοχρονιά. Να προϋπαντήσουμε το 2024 με νέους, πιο δυναμικούς αγώνες για αύξηση του λαϊκού εισοδήματος, για ματαίωση πλειστηριασμών, για να δώσουμε τις μάχες ενάντια στη φοροληστεία που δέχεται ο λαός μας, για να δυναμώσουμε την πάλη και να εναντιωθούμε στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων - επιχειρήσεων των πολυεθνικών, για την προστασία του δημόσιου συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, την προστασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που χωλαίνει σ' όλη τη χώρα και πολύ περισσότερο στην Ηπειρο, την οποία εσείς σήμερα εκπροσωπείτε, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη με όλους τους λαούς του κόσμου, με όλους τους αδικημένους αυτής της κοινωνίας, να σταματήσει το μακελειό των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.


Eurokinissi

Να δυναμώσει σε τελευταία ανάλυση το ρεύμα αυτό που υπάρχει ήδη, της αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και να συναντηθεί με την ανατρεπτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

Χρόνια σας πολλά! Ευτυχισμένο το 2024!».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ πρόσφερε διάφορα δώρα και για το αρχείο της Συνομοσπονδίας το Λεύκωμα «Τ' Αγριολούλουδα» του Γ. Βαρλάμου. Τα μέλη της χορωδίας και του συγκροτήματος όπως και του ΔΣ της Συνομοσπονδίας ευχήθηκαν στους παρευρισκόμενους «Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά» και πρόσφεραν στον Δ. Κουτσούμπα ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα από την Ηπειρο όπως και CD με παραδοσιακή μουσική.

Ειρήνη στην Παλαιστίνη, με αλληλεγγύη, νέους αγώνες και κοινή δράση των λαών

Μια μέρα πριν, το πρωί του Σαββάτου 30 Δεκέμβρη, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έψαλε και η παιδική χορωδία της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καλημέρα σε όλους και όλες, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ χρόνια πολλά, καλή χρονιά! Θέλουμε να εκφράσουμε με αφορμή τη σημερινή μέρα για μία ακόμα φορά την αλληλεγγύη μας προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, που ιδιαίτερα τους δύο τελευταίους μήνες δολοφονείται από ένα κράτος - δολοφόνο, με τη σύμφωνη γνώμη των συμμάχων του, του κράτους - δολοφόνου δηλαδή του Ισραήλ, με ευθύνη των ΗΠΑ και άλλων ισχυρών καπιταλιστικών κρατών της ΕΕ, γι' αυτό και ο ελληνικός λαός, η ελληνική νεολαία βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα. Θα πρέπει να σταματήσει αυτό το μακελειό και στη Γάζα και στη Δυτική Οχθη, όπου κάθε μέρα θρηνούμε αθώα παιδιά, γυναίκες, υπέργηρους ανθρώπους, αμάχους σε τελευταία ανάλυση, να γίνονται θύματα των βομβαρδισμών και αυτού του ολοκαυτώματος που δημιουργεί το κράτος του Ισραήλ.

Eurokinissi

Τα κάλαντα από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας
Θα είμαστε στο πλευρό σας, αυτήν την υπόσχεση θέλουμε να δώσουμε τώρα που τελειώνει ο παλιός ο χρόνος, το 2023, και έρχεται ένας καινούργιος χρόνος. Να είναι πιο ευτυχισμένο το 2024, με ειρήνη στην περιοχή, με ειρήνη στην Παλαιστίνη, ειρήνη στον κόσμο, με νέους δυναμικούς αγώνες, με την αλληλεγγύη και την κοινή δράση των λαών ενάντια στον εχθρό, τον ιμπεριαλισμό, στον καπιταλισμό, σε όλους αυτούς που δολοφονούν τις ζωές μας, που δολοφονούν τα παιδιά μας. Καλή χρονιά να έχουμε! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!».

Στο τέλος προσφέρθηκαν δώρα στα παιδιά της χορωδίας.