ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Νέες δολοφονικές ισραηλινές επιθέσεις
Τετάρτη 3 Γενάρη 2024

Copyright 2023 The Associated

Διαρκείς ισραηλινές επιδρομές και σε προσφυγικούς καταυλισμούς (φωτ. από τη Ναμπλούς)
Νέες εισβολές πραγματοποίησαν οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στη Δυτική Οχθη, στις πόλεις Τζενίν και Καλκίλια και στο χωριό Αζούν, με αποτέλεσμα τον θάνατο άλλων 5 Παλαιστινίων μέσα σε δύο μέρες.

Σε ανακοίνωση του κατοχικού στρατού αναφέρεται ότι δυνάμεις του σκότωσαν 4 Παλαιστίνιους, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με πρόσχημα τη ρίψη πυρών εναντίον τους, μέσα από σπίτι στο χωριό Αζούν. Αναφέρεται επίσης ότι ένας Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυρών.

Στην Καλκίλια, Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν Παλαιστίνιο ο οποίος σύμφωνα με τον κατοχικό στρατό πυροβόλησε εναντίον τους την ώρα που διεξήγαν επιχείρηση για την κατάσχεση όπλων.

Από τις 7 Οκτωβρίου Ισραηλινοί στρατιώτες και έποικοι έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 320 Παλαιστίνιους στη Δυτική Οχθη, ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά και εφήβους.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μπροστά στις εντεινόμενες φονικές επιδρομές και επιθέσεις του στρατού, χιλιάδες Παλαιστίνιοι κάτοικοι της Ραμάλας υποδέχτηκαν τον νέο χρόνο πραγματοποιώντας μεγάλη διαδήλωση, κατά την οποία σήκωσαν τεράστιο πανό με τα ονόματα χιλιάδων Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Γάζα.