ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στο Φάληρο θα λύσουν τις διαφορές τους οι «αιώνιοι»

Χωρίς νικητή το πρώτο ματς στη Λεωφόρο

Παρασκευή 12 Γενάρη 2024

Eurokinissi Sports

Ισόπαλοι 1-1 ήρθαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη φάση των «16» του Κυπέλλου, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, που - όπως και όλοι οι υπόλοιποι αγώνες ποδοσφαίρου αυτόν τον καιρό - έγινε χωρίς την παρουσία κόσμου.

Ετσι η πρόκριση στα προημιτελικά θα κριθεί στον επαναληπτικό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Τετάρτη 17 Γενάρη.

Στο ματς στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που «πάταγε» καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας τις καλύτερες στιγμές: Στο 25' με τον Μασούρα να βγαίνει «φάτσα» με τον Λοντίγκιν αλλά να μην καταφέρνει να τον νικήσει, και 4 λεπτά αργότερα με τον ίδιο παίκτη να βγάζει πολύ επικίνδυνη μπαλιά προς τον Ρίτσαρντς και τον Κώτσιρα με αμυντική προβολή να σώζει τον Παναθηναϊκό την τελευταία στιγμή. Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στο 45', με τον πρώην «πράσινο» Αλεξανδρόπουλο να εκμεταλλεύεται μια στιγμή σύγχυσης της άμυνας των γηπεδούχων μετά από κόρνερ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη οι αλλαγές του Φατίχ Τερίμ σε πρόσωπα και τακτική προσέγγιση βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να βγει από την επιθετική του ανυπαρξία, να πιέσει και τελικά να βρει το γκολ της ισοφάρισης, στο 65' με κεφαλιά του Φώτη Ιωαννίδη έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε σκληρά μαρκαρίσματα, μέχρι τα τελευταία λεπτά, όταν πλησίασαν το δεύτερο γκολ εκατέρωθεν. Αρχικά στο 89' ο Ολυμπιακός με τον Ποντένσε να βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση στην περιοχή μετά από γύρισμα του Φορτούνη, αλλά η τελική του προσπάθεια να μπλοκάρεται από τα πόδια των αμυντικών των «πρασίνων», ενώ στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» το 2-1 σε δύο περιπτώσεις. Πρώτα ο Ιωαννίδης βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, ενώ λίγο πριν από τη λήξη έχασαν διπλή ευκαιρία οι Βέρμπιτς και Μλαντένοβιτς.