ΛΕΣΒΟΣ
«Εφυγε» ο σύντροφος Μιχάλης Καραγιάννης
Σάββατο 20 Γενάρη 2024 - Κυριακή 21 Γενάρη 2024

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, συγγενείς, σύντροφοι, φίλοι και συγχωριανοί αποχαιρέτησαν την Πέμπτη τον σύντροφο ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 17/1/24, στο χωριό Κάπη Λέσβου. Εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ στο τελευταίο «αντίο» παρευρέθηκε ο Στρατής Κόμβος. Η σημαία του Κόμματος συνόδευσε μέχρι την τελευταία στιγμή τη σορό του συντρόφου.

Γεννημένος τον Νοέμβρη του 1930, μπήκε στη βιοπάλη από τα εφηβικά του χρόνια. Εζησε όπως όλη η γενιά και η οικογένειά του τις κακουχίες της γερμανικής κατοχής, αλλά και το μεγαλείο του ΕΑΜικού αγώνα, τις φυλακίσεις και τις εξορίες του αγωνιστή πατέρα του, Δημητρού, την πάλη των κυνηγημένων αγωνιστών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στο νησί.

Ολη η οικογένεια εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ. Ο ίδιος είχε ξεχωριστή προσφορά στην ανάπτυξη του Κόμματος στο χωριό και μετά τη δικτατορία, για ένα διάστημα ως Γραμματέας της ΚΟΒ, ενώ συνέβαλε και στο οικοδομικό και αγροτικό κίνημα. Μέχρι την τελευταία του πνοή νοιαζόταν για το Κόμμα και την εφημερίδα του, τον «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του η σύζυγός του, Κατίνα, τα αδέλφια του, Απελής και Κώστας, τα παιδιά και τα ανίψια του προσφέρουν 350 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάπης.