ΝΙΚΟΣ ΝΤΙΓΚΟΣ
Πλήρως αντίθετοι με την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα
Τρίτη 23 Γενάρη 2024

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Αποστράτων Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής, σας ευχαριστούμε θερμότατα για την πρόσκληση να παρευρεθούμε στην αποψινή εκδήλωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, την οποία με ευχαρίστηση αποδεχτήκαμε. Τιμή μας.

Ευχόμαστε ολόψυχα η νέα χρονιά να βρει τον λαό μας δυνατό και ενωμένο, απέναντι στις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει, απόρροια πολιτικών που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις σε βάρος του. Ο λαός μας είναι δυνατός.

Εμείς, οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, οι συνταξιούχοι που διαμένουμε στην Περιφέρεια Αττικής, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα σταθούμε δυναμικά και μαχητικά, δίπλα σε κάθε συνταξιούχο συνοδοιπόρο μας, σε κάθε εργαζόμενο συγγενή μας, σε κάθε άνεργο παιδί μας, σε κάθε φοιτητή εγγόνι μας, για να πλάσουμε όλοι μαζί μια κοινωνία αλληλεγγύης, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ως συνταξιούχοι νιώσαμε καλά στο πετσί μας τι σημαίνει ανάπτυξη. Ειδικά εμείς οι απόστρατοι δεχθήκαμε διαδοχικά πάνω από δέκα περικοπές στις συντάξεις μας. Οι αυξήσεις στις συντάξεις που διαφημίζει η κυβέρνηση δεν ισοσκελίζουν την ακρίβεια των τροφίμων, την αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος, τον πληθωρισμό που καλπάζει, τη ζωή μας που γίνεται όλο και ακριβότερη.

Ευχαριστούμε το ΚΚΕ για όλα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα για εμάς τους απόστρατους, αλλά και τα εν ενεργεία στελέχη, που μέχρι πρότινος ήμασταν και εμείς. Συνεχίστε την υποστήριξή σας. Τη χρειαζόμαστε.

Κλείνοντας, και συγχωρέστε με, καθόσον προέρχομαι και από το Πολεμικό Ναυτικό, δηλώνουμε και θέλουμε να καταγραφεί αυτό, ότι είμαστε πλήρως αντίθετοι με την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει ελληνικό πολεμικό πλοίο, ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα. Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει καμία δουλειά έξω από τα σύνορα της χώρας μας. Εκεί δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας μας, τα συμφέροντα του λαού μας. Η αποστολή θέτει σε κίνδυνο το πλήρωμα. Τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς συναδέλφους μας και συνάμα η χώρα καθίσταται στόχος αντιποίνων.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης αποστολής της ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και την επιστροφή όλων των δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Σας ευχαριστώ.