Το χαβά του ο Σημίτης
Τετάρτη 24 Απρίλη 2002

Γρηγοριάδης Κώστας

Δε φτάνει που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι, λέει μια παλιά λαϊκή παροιμία και ταιριάζει γάντι στις προχτεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού. Μιλώντας ο Κ. Σημίτης για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, επιχείρησε να ρίξει ευθύνες στην Αριστερά, η οποία «πολλές φορές παγιδεύτηκε σε πολιτικές που επέτειναν τα φαινόμενα της σύγχυσης και της εξομοίωσης».

Αν δεν καταλάβατε, ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται, με δυο λόγια, ότι δε φταίει το αντιλαϊκό και νεοφιλελεύθερο περιεχόμενο της όποιας δήθεν αριστερής ή σοσιαλιστικής ή κεντροαριστερής κυβερνητικής πολιτικής, αλλά όσοι - και η Αριστερά μαζί - κάνουν κριτική στην κυβέρνηση αυτή και δικαιολογημένα την καταγγέλλουν για τη συντηρητική πολιτική της. `Η, για να συγκεκριμενοποιήσουμε την πρωθυπουργική δήλωση στις εγχώριες εξελίξεις, για την αυξανόμενη συνεχώς λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση, δε φταίει η φιλομονοπωλιακή και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΚΚΕ, που την καταγγέλλει ως τέτοια.

Αυτοί, σιγά - σιγά, όχι μόνο θα εφαρμόζουν πολιτικές σκληρής μονόπλευρης λιτότητας, αλλά θα μας ζητούν από πάνω, να τους λέμε κι «ευχαριστώ»...