ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Κέντρο Υγείας στη Ζώνη

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στις 26 Φλεβάρη, μέρα που συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο στο Κερατσίνι

Τρίτη 6 Φλεβάρη 2024

Την επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας στη Ζώνη και την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Περάματος (πρώην ΙΚΑ) που λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, απαίτησαν σωματεία και φορείς του Περάματος, με κινητοποίηση που οργάνωσαν το πρωί του Σαββάτου. Οι φορείς μετά από συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην πλατεία Ηρώων προχώρησαν σε μαζική εξόρμηση στους δρόμους της πόλης.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε πρόσφατη σύσκεψη εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων, ύστερα από κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Ενώ την πρωτοβουλία και τα αιτήματά της στήριξε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων 1ης και 2ης ΥΠΕ.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο Στέλιος Μπενετάτος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Επίσης, ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκος.

«Βρισκόμαστε εδώ για να βροντοφωνάξουμε ότι οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη τους», τόνισε ο Δημήτρης Δημόπουλος, γραμματέας του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου. Απαίτησε να λειτουργήσει ξανά το Κέντρο Υγείας στη Ζώνη, αναφερόμενος στις μεγάλες ανάγκες των εργαζομένων αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

Την περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής από τη λειτουργία δεκάδων ρυπογόνων επιχειρήσεων, γεγονός που πολλαπλασιάζει και τους λόγους διεκδίκησης μέτρων αναβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στον αντίποδα της αποψίλωσης, κατήγγειλε ο Βασίλης Βατίστας, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου - Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» και δημοτικός σύμβουλος Περάματος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». «Λέμε: Φτάνει πια! Δεν μπορεί η Υγεία να αποτελεί εμπόρευμα», σημείωσε. «Θέλουμε να νιώθουμε οι δάσκαλοι, οι μαθητές και οι γονείς ασφαλείς», πρόσθεσε. Από το βήμα της κινητοποίησης κάλεσε σε συμμετοχή στην απεργία στις 28 Φλεβάρη, για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός της περιοχής.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Ευαγγελία Μπούκουρα, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Μεταξά», στηλιτεύοντας την πολιτική της παραπέρα εμπορευματοποίησης της Υγείας. Στάθηκε ιδιαίτερα στη νομιμοποίηση της πληρωμής από την τσέπη των ασθενών για τα απογευματινά χειρουργεία που προωθεί η κυβέρνηση, καταγγέλλοντας ότι η απαράδεκτη πολύμηνη αναμονή οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία. Οπως ενδεικτικά επισήμανε, στο «Μεταξά» από τις 6 χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν κάποιες μέρες 4 και κάποιες άλλες μόνο 3, καθώς δεν υπάρχει προσωπικό. Αναφέρθηκε στις επόμενες αγωνιστικές πρωτοβουλίες των υγειονομικών, που στις 22 Φλεβάρη προχωρούν σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, ενώ μετέφερε την απόφαση του Συλλόγου για συμμετοχή στην απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Στη συγκέντρωση ο δήμαρχος Περάματος μετέφερε και τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας στη Ζώνη και τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Περάματος.

Νέα κινητοποίηση στις 26 Φλεβάρη

Κάλεσμα να οργανωθεί μεγάλη κινητοποίηση με τη συνεργασία των σωματείων και των φορέων, για το σύνολο των προβλημάτων του λαού της περιοχής, στις 26 Φλεβάρη, με αφορμή τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Κερατσίνι, κατέθεσε ο Γιώργος Καλαμαράς, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Παράλληλα, κάλεσε σε συμμετοχή στην παμπειραϊκή απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο στις 28 Φλεβάρη.

Στην κινητοποίηση είχαν καλέσει οι εξής φορείς: Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ΕΝΕΔΕΠ, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος, ΕΛΜΕ Πειραιά, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου - Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περάματος, Σύλλογος Γυναικών Περάματος «Η Εστία της Γυναίκας», Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου «Μεταξά», Σωματείο Καθαριστριών Πειραιά, Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, Σύλλογος Ικαριωτών Περάματος και γύρω δήμων «Ο Ικαρος».