Τον νιώσατε τον ... σεισμό;
Τρίτη 6 Φλεβάρη 2024

RIZOSPASTIS

Η μεγάλη διαδήλωση καταφθάνει καταχειροκροτούμενη στη νότια πύλη της ΔΕΘ
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τον Ρίζο Μαρούδα να δίνει το σύνθημα για να κατευθυνθεί η μεγάλη πορεία προς τους αγρότες που είχαν «στρατοπεδεύσει» με τα τρακτέρ τους από την περασμένη Πέμπτη: «Θα ενωθούμε και όλοι μαζί θα απαιτήσουμε τη ζωή μας πίσω. Λύσεις εδώ και τώρα και ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων που έχουμε», σημείωσε.

Μαχητικά φωνάζοντας «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με την αγροτιά αντίσταση και πάλη», «τώρα με τα πόδια και με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ», η μεγάλη διαδήλωση κατευθύνθηκε προς τη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου οι συνάδελφοί τους τους υποδέχθηκαν με παρατεταμένα κορναρίσματα.

Το σύνθημα «αγρότες ενωμένοι ποτέ νικημένοι» αντήχησε δυνατά όταν έφτασαν στο σημείο, έξω από τη ΔΕΘ, στο πλακόστρωτο που είχαν σταθμεύσει εκατοντάδες τρακτέρ.

Τον «σεισμό» που προκάλεσαν οι αγρότες χαιρέτισε ο Γ. Παναγής, από τον Πανσερραϊκό Αγροτικό Σύλλογο, υποδεχόμενος εκεί τη μεγάλη πορεία και λέγοντας από το μικρόφωνο: «Τον νιώσατε τον σεισμό; Αλλοι τον ένιωσαν παραπάνω». Καλωσόρισε «όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα τους συναδέλφους από την πολύπαθη Θεσσαλία» και ανέδειξε ότι με τη μεγάλη αυτή πορεία δόθηκε απάντηση - «γροθιά» σε όσους επιχειρούν να βάζουν «νοητές γραμμές μεταξύ μας».


RIZOSPASTIS

Στο βήμα ανέβηκαν στη συνέχεια ο Κώστας Τζέλλας και ο Ρίζος Μαρούδας από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. «Η απάντηση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό δόθηκε και θα συνεχίσει να δίνεται και τις επόμενες μέρες και με τη σύσκεψη που θα κάνουμε την Τρίτη και με την κλιμάκωση του αγώνα και βέβαια ενωμένοι, γιατί μας ενώνουν τα προβλήματα και τα αιτήματα», είπε ο Κ. Τζέλλας.

Και ο Ρίζος Μαρούδας τόνισε: «Δίνουμε έναν κοινό συντονισμένο αγώνα. Το μόνο που μπορεί να αναγκάσει την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας είναι η ενότητά μας, η αποφασιστικότητά μας και ο ανυποχώρητος αγώνας μας.

Αυτό το μήνυμα να σταλεί σε όλη την Ελλάδα, να δώσει ελπίδα. Αλλωστε πάντοτε ό,τι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα των αγώνων και της ενότητάς μας».