Κώστας Μπουντόλος

Καθηγητής στη Σχολή Φυσικής Αγωγής (ΣΕΦΑΑ) του ΕΚΠΑ

Τετάρτη 7 Φλεβάρη 2024

Οταν λένε - και με βάση και τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας - ότι τα δημόσια πανεπιστήμια πρέπει να σταματήσουν να είναι κρατικό μονοπώλιο και άρα σκέφτονται ότι με όρους αγοράς πλέον θα λειτουργήσουν αυτά τα οποία πρόκειται να φέρουν και τα σχεδιάζουν, καταλαβαίνουμε πλέον ότι θέλουνε τη μόρφωση να είναι εμπόρευμα και όχι να είναι δημόσιο αγαθό.

Επομένως, δίκαια οι φοιτητές σε αυτή τη στιγμή τραβάνε τον αγώνα. Και πρέπει να ακολουθήσουν - δυστυχώς δεν το έχουμε κάνει μέχρι τώρα - και η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ, αλλά και όλοι οι Σύλλογοι των μελών ΔΕΠ σε όλη την επικράτεια. Να ακολουθήσουν και όλοι οι φορείς, γονείς, κηδεμόνες, παιδιά, μαθητές και όλος ο λαός μας με τα συνδικάτα του, για να σταματήσει αυτό το εγχείρημα το οποίο φέρνει με έναν τέτοιο θα έλεγα κυνικό τρόπο η κυβέρνηση και όλοι οι άλλοι οι οποίοι το υποστηρίζουν, όπως οι δυνάμεις αυτές οι οποίες βρίσκονται σε παλινωδία, που κάποια στιγμή έπαιξαν κάποιο ρόλο πριν από 15 χρόνια αλλά δυστυχώς σήμερα βλέπουμε ότι δεν συνεχίζουν.

Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας και αυτό πρέπει να κάνουμε γιατί το επιτάσσει η υποχρέωσή μας να υποστηρίζουμε και να στηρίζουμε τον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων.