48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΑΞΙ
Πορεία και συγκέντρωση στο υπουργείο Μεταφορών χθες
Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2024

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι αυτοκινητιστές ταξί, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους, που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα, με απόφαση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ). Σήμερα το Συνδικάτο καλεί σε συγκέντρωση στις 9 π.μ. στα γραφεία του και σε πορεία με τα αυτοκίνητα μέχρι το Περιστέρι, όπου στις 11 π.μ. θα γίνει συνέλευση στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Κάλεσμα συμμετοχής στην 48ωρη απεργία απευθύνουν οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί, δηλώνοντας ότι «σηκώνουμε χειρόφρενο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, με σύνθημα "`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας"».

Χθες έγινε συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Σπ. Πάτση και Λ. Αθηνών και ακολούθησε πορεία με τα ταξί έως το υπουργείο Μεταφορών, όπου πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση, ενώ έγινε συνάντηση με την Χριστίνα Αλεξοπούλου, υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Εκεί αποκαλύφθηκε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτρέψει την εκτέλεση του έργου της αστικής μεταφοράς και σε εταιρείες που έχουν επιβατικά ΙΧ, κάτι που θα έχει ως συνέπεια το χτύπημα των ταξί. Επιπλέον, το υπουργείο δεν απάντησε σε κανένα από τα αιτήματα των αυτοκινητιστών. Η στάση του υπουργείου προκάλεσε την αντίδραση της αντιπροσωπείας, που πραγματοποίησε ολιγόωρη συμβολική κατάληψη του γραφείου της υφυπουργού.

Να σημειωθεί ότι τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις των φορέων στηρίζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων.