ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Περήφανος για την αντιλαϊκή του διακυβέρνηση και την εξαπάτηση του λαού
Τρίτη 5 Μάρτη 2024

Eurokinissi

Το εγκώμιο της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολούθησε ως πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που οδήγησε τον λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση έπλεξε ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο συνέδριο της «Καθημερινής».

Την ώρα λοιπόν που κρατούσε αποστάσεις από χειρισμούς στελεχών που σήμερα πλαισιώνουν τον Στ. Κασσελάκη, μόνο καλά λόγια είχε να πει για την οικονομική διαχείριση επί κυβερνήσεώς του, την ευθύνη της οποίας είχαν βέβαια στελέχη που σήμερα στεγάζονται στη «Νέα Αριστερά». Δήλωσε ακόμα περήφανος για τη δήθεν έξοδο από το μνημόνιο, όταν ακόμα ο λαός πληρώνει τα δυσβάσταχτα μνημονιακά μέτρα από το 2010. Κατά τα λοιπά, ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε τον εαυτό του, υπερασπιζόμενος τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς που υπηρέτησε, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, κομπάζοντας για την «ομαλοποίηση των σχέσεων με τις ΗΠΑ» και «ξεπλένοντας» τη μεταπολίτευση ως «μια μεγάλη ιστορική τομή», συμπεραίνοντας ότι η κρίση ήταν συνέπεια της προδοσίας των αξιών της μεταπολίτευσης και εγκαλώντας τη ΝΔ ότι «οδηγήθηκε, μέσα από τον δικομματισμό της περιόδου, στο να αναθεωρήσει μια βασική αρχή της ταυτότητάς της που ήταν η χρηστή δημοσιονομική διαχείριση». Απαντώντας σε ερώτηση για το δημοψήφισμα, ο Αλ. Τσίπρας ομολόγησε ότι στην ουσία κορόιδευε τον λαό και είπε ότι «ούτε μια στιγμή» δεν πέρασε από το μυαλό του να διαπραγματευτεί τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ευρώ, όταν το «με έναν νόμο και ένα άρθρο» είχε γίνει η μόνιμη επωδός της εξαπάτησης για να υφαρπάξει την ψήφο και να συνεχίσει την αντιλαϊκή αστική διακυβέρνηση.

Επιπλέον, ο τέως πρόεδρος του κόμματος επέλεξε να κρατήσει αποστάσεις από δύο εμβληματικές για τη διακυβέρνησή του πρωτοβουλίες, για τις τηλεοπτικές άδειες και για το σκάνδαλο «Novartis». Οπως είπε, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις τόσο απ' τον Π. Πολάκη όσο και από κύκλους προσκείμενους στον Ν. Παππά, οι χειρισμοί στις δύο αυτές υποθέσεις ήταν ατυχείς και εξέφρασε γι' αυτό την απογοήτευσή του. Σε ό,τι αφορά την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, διαπίστωσε ότι «καταλήξαμε τελικά μέσα και από την απόφαση του ΣτΕ να έχουμε τα ίδια και χειρότερα». Ενώ για την υπόθεση της «Novartis» ανέφερε ότι «είχαμε ένα τεράστιο σκάνδαλο με την πιθανή εμπλοκή κάποιων πολιτικών προσώπων, η πρόθεσή μας να μην παρέμβουμε σε αυτό το σκάνδαλο, να το αποδώσουμε στην Δικαιοσύνη, μας οδήγησε σε χειρισμούς που έδιναν την εντύπωση ότι βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι ανθρώπους που πιθανότατα είχαν εμπλακεί με ανθρώπους που ήταν βέβαιο σχεδόν πως δεν είχαν καμία εμπλοκή και να δημιουργήσουμε περισσότερους εχθρούς».

Η παρέμβασή του αυτή, σε συνέχεια της προηγούμενης που τορπίλισε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε νέα τροφή σε σενάρια περί επιστροφής του στο πολιτικό σκηνικό, όχι όμως μέσα απ' τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις τρέχουσες εξελίξεις ο Αλ. Τσίπρας στηλίτευσε το σκάνδαλο των υποκλοπών, δήλωσε ότι παρατηρείται προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για τα Τέμπη. Μια συγκάλυψη που αφορά βέβαια και την κυβέρνησή του, αφού υπηρέτησε την πολιτική της «απελευθέρωσης», ιδιωτικοποίησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, διατήρησε την υποστελέχωση προσωπικού και βέβαια ψήφισε αντεργατικά μέτρα για τους εργαζομένους στον σιδηρόδρομο με συνεχή δουλειά 14, 15 ωρών χωρίς ρεπό και εργασία 25 μέρες τον μήνα.

Τέλος, εκτίμησε ότι «η αδυναμία του προοδευτικού χώρου και της αντιπολίτευσης δημιουργεί συνθήκες ενίσχυσης ενός αντιπολιτικού ρεύματος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το πραγματικό σκάνδαλο στη σκιά της «Novartis» (2022-07-05 00:00:00.0)
Κατέθεσε ένα ακόμα υψηλό στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας (2019-11-28 00:00:00.0)
Συνεχίζεται το γαϊτανάκι με τη «Novartis» (2019-11-02 00:00:00.0)
«Ηθικό πλεονέκτημα...» (2018-03-06 00:00:00.0)
Μόνο το ΚΚΕ αποκαλύπτει την αιτία σκανδάλων και διαφθοράς (2018-02-27 00:00:00.0)
Συντηρούν τον «κουρνιαχτό» αποτιμώντας τη συζήτηση στη Βουλή (2018-02-23 00:00:00.0)