ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΔΙΚΗ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΕΚΡΗ
Δικαίωση για το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, κατέρρευσε το κατηγορητήριο

Με συγκέντρωση αλληλεγγύης σωματεία και φορείς απαίτησαν να αποσυρθεί κάθε κατηγορία

Τρίτη 12 Μάρτη 2024

Με συγκέντρωση στα Δικαστήρια του Πειραιά εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς εξέφρασαν χθες την αλληλεγγύη τους στον Μάρκο Μπεκρή, πρόεδρο της Ενωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (ΕΚΠ), ο οποίος σύρθηκε στα δικαστήρια, με κατηγορίες που συνδέονται με την απεργιακή κινητοποίηση που είχε ξεσπάσει τον Οκτώβρη του 2021, μετά τον τραγικό θάνατο του 46χρονου λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή την ώρα της δουλειάς.

«Κράτος, COSCO, DPort, ακούστε το καλά: Οι εργάτες είναι μια γροθιά. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», ανέγραφε το πανό της ΕΝΕΔΕΠ, καλώντας και στη συγκέντρωση, ενώ πανό άνοιξαν και φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, με σύνθημα «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και Νίκος Αμπατιέλος, καθώς και ο Στέλιος Μπενετάτος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Επίσης, αντιπροσωπείες της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ) και άλλων συνδικάτων και φορέων.

Συνεχίστηκε δε και χθες η έκδοση ανακοινώσεων από όλο και περισσότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις, με τις οποίες απαιτούν να σταματήσει η δίωξη, στηρίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων στο λιμάνι.

«Κατέπεσε σαν χάρτινος πύργος»

Τελικά η δίωξη του συνδικαλιστή κρίθηκε απαράδεκτη, με τον ίδιο τον Μάρκο Μπεκρή να δηλώνει ότι «το κατηγορητήριο για τη δίωξη του σωματείου και των εργαζομένων, για τον αγώνα τον οποίο κάναμε με την επταήμερη απεργία μετά τον θάνατο του συναδέλφου μας Δημήτρη Δαγκλή, έπεσε σαν χάρτινος πύργος».

«Το δίκιο το έχουμε εμείς», τόνισε. «Ο,τι και να κάνουν η κυβέρνηση και τα δικαστήρια μαζί με την εργοδοσία, οι εργαζόμενοι θα συσπειρώνονται γύρω από τα σωματεία τους με τα δίκαια αιτήματά τους, για να βάζουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες, γιατί το σύνθημα το οποίο υπάρχει, ότι "μόνο ο λαός σώζει τον λαό", για μας είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες».

Κάλεσε σε επαγρύπνηση, «γιατί οι διώξεις που υπάρχουν είναι πάρα πολλές, είναι στοχευμένες για να τα σκιάσει όλα η φοβέρα. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, πρέπει όλοι να είμαστε μια γροθιά».