ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Στην ουρά για μια ακτινογραφία ατελείωτες ώρες...
Παρασκευή 15 Μάρτη 2024

Εικόνες ντροπής για μια ακτινογραφία
Απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν ασθενείς και συνοδοί που συνωστίζονται στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου για μια ακτινογραφία, στο ακτινολογικό τμήμα και στον αξονικό τομογράφο.

Χτες στο συγκεκριμένο τμήμα, όπως καταγγέλθηκε και από κόσμο που ανέμενε για μια ακτινογραφία, υπήρχαν ασθενείς ακόμη και σε ράντζα, πολλοί από τους οποίους περίμεναν από τις 8.30 π.μ. έως και τις 12.30 μ.μ., με την «ουρά» να φτάνει ακόμη και τα περισσότερα από 40 άτομα!

Αιτία αποτελεί η υποστελέχωση και των συγκεκριμένων υπηρεσιών του νοσοκομείου, όπου συγκεκριμένα κάθε Πέμπτη πραγματοποιούνται οι επανεξετάσεις τραυματιών από κατάγματα ή χειρουργεία, εξετάζονται τα κάθε φορά νοσηλευόμενα περιστατικά του νοσοκομείου, αλλά και τα έκτακτα!

Αποτέλεσμα να δημιουργείται συνωστισμός, με το προσωπικό να μην προλαβαίνει να ανταπεξέλθει, την ώρα που και οι ανάγκες πιέζουν και ενώ η όλη διαδικασία για μια ακτινογραφία δεν ξεπερνά λίγα λεπτά.

Χωρίς μόνιμο μικροβιολόγο το ΓΝ Μεσολογγίου

Την ίδια ώρα, λόγω των γενικότερων ελλείψεων προσωπικού που επικρατούν, το ΓΝ Αγρινίου καλείται τα απογεύματα να διεκπεραιώνει ακόμη και τις γενικές εξετάσεις αίματος απ' το ΓΝ Μεσολογγίου «Χατζηκώστα», το οποίο λειτουργεί με έναν μόνιμο μικροβιολόγο.

Μάλιστα, η κατάσταση και στο τελευταίο νοσοκομείο θυμίζει «σουρωτήρι», που κάνοντας προσπάθεια να κλείσεις μια τρύπα ξεπετάγονται άλλες, λόγω των συνολικότερων «κενών» με όξυνση της κατάστασης στους αναισθησιολόγους, χειρουργούς κ.ά. ειδικότητες.