ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός των υγειονομικών
Παρασκευή 15 Μάρτη 2024

«Οχι στον εκφοβισμό των υγειονομικών που μάχονται για ένα καλύτερο ΕΣΥ», βροντοφώναξαν και χθες υγειονομικοί, ασθενείς και συνοδοί ασθενών, με παράσταση διαμαρτυρίας την ώρα που οδηγούνταν σε ΕΔΕ ο Δ. Τσιλβές, διευθυντής της Γαστρεντερολογικής κλινικής του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής οδηγήθηκε σε ΕΔΕ επειδή την περασμένη βδομάδα καυτηρίασε τις ελλείψεις στο ενδοσκοπικό εργαστήριο, το οποίο λειτουργεί χωρίς αίθουσα ανάνηψης, και βρέθηκε να καταγγέλλεται από τον υπουργό Υγείας για ...«πολιτικά παιχνίδια».

Το «έγκλημά» του, υπενθυμίζεται, ήταν ότι ανάρτησε στο διαδίκτυο φωτογραφία όπου ένας ασθενής φαίνεται να είναι ξαπλωμένος στις καρέκλες της αίθουσας αναμονής μετά από ενδοσκόπηση. Ο συγκεκριμένος ασθενής δεν συνήλθε πλήρως από τη μέθη που του χορηγήθηκε για την ενδοσκόπηση και έπρεπε κάπου να κοιμηθεί. Και καθώς δεν υπάρχει αίθουσα ανάνηψης στο Ενδοσκοπικό Εργαστήριο, κοιμήθηκε στις πλαστικές καρέκλες στην αίθουσα αναμονής, γέρνοντας το κεφάλι του στα πόδια της συνοδού του.

Την ίδια ώρα γιατρός του Θεαγένειου κατέθεσε αίτηση παραίτησης, αρνούμενη την υποχρεωτική μετακίνησή της για να καλύψει εφημερίες του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Είναι άλλη μια περίπτωση που ήρθε να προστεθεί στις μαζικές παραιτήσεις γιατρών εξαιτίας των εξοντωτικών μετακινήσεων σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της Βόρειας Ελλάδας, για την κάλυψη των τεράστιων κενών με μπαλώματα, αλλά και εξαιτίας της υπερεφημέρευσης και των κινδύνων που δημιουργούνται για τη ζωή των ασθενών και των ίδιων των υγειονομικών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο (2024-03-09 00:00:00.0)