ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Δεν περνάει το «ξέπλυμα» της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ σε αυτήν την πόλη!

Καταγγέλλει την άγρια καταστολή κατά της διαδήλωσης ενάντια στη συναυλία της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ

Παρασκευή 29 Μάρτη 2024

Την απαράδεκτη προσπάθεια της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής Λάρισας να καταστείλουν την ειρηνική κινητοποίηση σωματείων και φορέων προχθές Τετάρτη έξω από το ΔΩΛ ενάντια στη συναυλία της αμερικανικής Στρατιωτικής Ακαδημίας «West Point», επιστρατεύοντας ΜΑΤ με χημικά, κρότου - λάμψης και γκλοπ, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του, «κυβέρνηση και δημοτική αρχή Λάρισας προσπάθησαν χωρίς καμία επιτυχία να ξεπλύνουν τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες με τη συναυλία της Στρατιωτικής Ακαδημίας "West Point" των ΗΠΑ, στην οποία γύρισε την πλάτη ο λαός της πόλης! Καταγγέλλουμε τον αυταρχικό τους κατήφορο, που για να εμποδίσουν τις φωνές των διαδηλωτών και να διαλύσουν την κινητοποίηση έξω από το ΔΩΛ επιστράτευσαν ΜΑΤ με χημικά, κρότου - λάμψης και γκλοπ. Επιτέθηκαν απρόκλητα εναντίον εκπροσώπων σωματείων και φορέων, νέων ανθρώπων, συνταξιούχων, γονιών με παιδιά, που ωστόσο παρά τη σφοδρή επίθεση κατάφεραν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο και μια αντιπροσωπεία να μπει μέσα στο κτίριο. Στην πόρτα τους θεάτρου τούς επιτέθηκαν και πάλι δυνάμεις των ΜΑΤ και της Ασφάλειας! Για να προφυλάξουν από τις διαμαρτυρίες μια εκδήλωση που παρακολουθούσαν κάποιοι μετρημένοι στα δάχτυλα, έπνιξαν στα χημικά το Ωδείο ενώ ήταν σε εξέλιξη μαθήματα, υπήρχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές στις αίθουσες διδασκαλίας. Ενόχλησε το σύνθημα "Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών", αλλά και τα πανό ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά τους σχέδια. Οταν αντιπροσωπεία διαδηλωτών και εκλεγμένων στην Τοπική Διοίκηση που διαδήλωναν ειρηνικά ζήτησαν να περάσουν μέσα στο Ωδείο για να εκφράσουν στους διοργανωτές την διαμαρτυρία τους, οι δυνάμεις της αστυνομίας είχαν σαφή εντολή να τους εμποδίσουν πάση θυσία».

Από την άγρια καταστολή της ειρηνικής διαμαρτυρίας
Το Εργατικό Κέντρο ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: «Ποιος έδωσε εντολή για ρίψη χημικών και κρότου λάμψης στον κλειστό χώρο του Ωδείου; Αν κάποιος από το κοινό της συναυλίας σήκωνε ένα πλακάτ μέσα στο θέατρο, θα πετούσαν χημικά στην αίθουσα; Με ποιο δικαίωμα αποκλείει η αστυνομία με τα ΜΑΤ την είσοδο σε αντιπροσωπεία εκπροσώπων των φορέων; Απέκλεισε άλλους να μπουν στην αίθουσα; Από πού κι ως πού αποκλείει το δικαίωμα των εκπροσώπων του ΕΚΛ, σωματείων και φορέων της πόλης να εκφράσουν στους διοργανωτές της εκδήλωσης την αντίθεσή τους με τη συναυλία; Είναι το Ωδείο "τσιφλίκι" της αστυνομίας ή των ΑμερικανοΝΑΤΟικών; Από το υστέρημα του λαού της πόλης μας φτιάχτηκε και δεν στηρίζεται οικονομικά».

Τέλος, σημειώνει ότι ο λαός της Λάρισας παίρνει θέση και μέσα από την οργάνωσή του στα σωματεία και στους φορείς του κινήματος δεν ανέχεται την αμερικανοΝΑΤΟική βάση στην περιοχή, και να μετατρέπεται σε μαγνήτη αντιποίνων η Λάρισα. «Ο λαρισαϊκός λαός το αποδεικνύει με τη στάση του διαχρονικά, όπως και προχθές, απομονώνοντας τη συναυλία - "ξέπλυμα"», υπογραμμίζει.